Äppelkaka med mandel & hasselnötter

Åhhh, den här blev så saftig och fick en sådan god smak när det är både mandel och hasselnötter i, hasselnötterna blir dessutom rostade, gaaahhhh, ni märker att jag älskar nötter va? hehe..

Det var verkligen på tiden att jag testade något nytt med äpple känner jag och nu är ju det äppelmånad och allt. Recpetet hittade jag i Buffé men har ändrat lite i det.

IMG_28331

IMG_28451

2 ägg

1 dl socker

1 dl farinsocker strö

1,5 dl mjöl

1,5 dl mandelmjöl

 

Rör ihop alla ingredienser och tryck ut i en löstagbar form på 24 cm klädd med bakpapper.

 

2 äpple

kanel

1 dl hasselnötter

50 g smör

 

Skala och kärna ut äpplena. Skär i tunna skivor och lägg dem över smeten i formen. Strö över kanel. Hacka hasselnötter och strö över dem. Hyvla smör och lägg på toppen på kakan. Grädda i 200 gr i 30 minuter.

 

IMG_2819

IMG_2823

Servera gärna med en kula vaniljglass!

  1. Emelie skriver:

    Detta såg väldigt gott ut! Kan man använda vanligt socker tro? Och hur stor form använde du?

  2. Anna T2 skriver:

    Mmmmm!

    Reste mig direkt ur soffan och började baka! Den blev perfekt och var superenkel att göra. Vi gör egen müsli med nötter och olika frön, jag tog det som täcke.

    Hela familjen gillade, vi tog lättvispad grädde till.

  3. Lotta skriver:

    Åh, den ser jättegod ut. Men en undran; ska ägg och socker inte vispas först eller ska det bara röras med övriga ingredienser!
    Tack för en jättebra blogg!!
    Lotta

  4. Det ser så gott ut men detta skulle jag misslyckas kapitalt med…….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..