Den godaste kladdkakan av dem alla

Det utlåtandet fick denna nya kladdkaka av min make och det var ju inte alls ett dumt betyg. Det kan ju nästan inte bli bättre.  Jag kan tillägga att han verkligen gillar center chokladen men jag tror nog inte bara att det var den som gjorde det.

En seg kladdkaka utan ägg som dessutom är fylld med härlig mjölkchoklad och kola. Låter det gott? Kanten blir lite knäckig av detta recept, Yummie!

IMG_28681

Sluuurp!

IMG_28801

150 g smör

2 msk sirap

2,5 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl kakao

0,5 dl mjölk

1 nypa salt

.

Frys in center i minst 30 min. Smält smöret i en kastrull och tag av den ifrån plattan. Rör ner resten av ingredienserna. Smöra en form på 24 cm  och häll i nästan halva smeten och bred ut lätt så att den täcker hela formen.

.

200 g center

.

Tag ut center ur frysen och placera ut dem över botten. Fördela resten av smeten så att den täcker centern. Grädda i 175 gr i 17 minuter. Låt svalna och ställ i kyl någon timme innan servering.

IMG_2821

IMG_2836
IMG_28951

  1. Hej! Låter helt fantastisk den här kladdkakan. Tänkte jag skulle servera den som dessert nästa helg. Funkar det att göra den dagen innan? :) Tack för massa fina recept förresten. Tråkigt att du slutar blogga, men jag fortsätter följa på IG, så kanske kan du lägga upp lite recept där med när du har tid! :D

  2. Vad god kladdkakan ser ut! Måste prova detta recept! Blir så glad när jag hittar äggfria recept eftersom jag är allergisk. Fler recept eller tips skulle göra mig överlycklig! TACK!

  3. Matilda, byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix. (Kokos funkar fint istället för ströbröd på söta kakor) Funkar fint.
    Läs dock noga på centern så den inte innehåller mjöl eller spår av gluten.

    Lycka till!

    1. Det rinner inget smör Ewa. Är din form helt tätt? Annars kan man ju lägga ett bakpapper i formen som tätar.

  4. Alla recept blir glutenfria om man byter ut vanligt mjöl mot glutenfritt mjöl. Hur enkelt som helst. Så i detta recept byter man alltså ut 2 dl vetemjöl mot 2 dl glutenfritt mjöl. Det finns olika ljusa glutenfria mjölmixer att köpa, som lämpar sig för kakor. Det är så synd när folk verkar tro att det är så svårt och invecklat att baka glutenfritt. Och det behöver absolut inte vara mjölfritt för att vara glutenfritt. Ett tips: om man t.ex. ska baka en tårtbotten. Byt ut vetemjölet mot potatismjöl = glutenfritt. Glutenfritt är lätt som en plätt ;)

  5. Oh ännu ett fantastiskt recept!
    Måste prova detta i veckan som kommer!
    Tack än en gång för underbara recept!
    Ha en fin helg/Kattis

  6. ser helt fantastiskt god ut! Men finns det något sätt att göra den glutenfri tro? Har gäster på besök som är glutenintoleranta och jag har ingen aning om vad jag ska bjuda på!

  7. Oj! Detta var bland det godaste jag sett, och center som är min favoritgodis. Den ser helt perfekt seg ut, ååh! Måste testa denna någon dag i höst :)
    Kan passa på att säga att jag älskar att kika in på din blogg och läsa om inredning & recept. Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..