Den godaste kladdkakan av dem alla

Det utlåtandet fick denna nya kladdkaka av min make och det var ju inte alls ett dumt betyg. Det kan ju nästan inte bli bättre.  Jag kan tillägga att han verkligen gillar center chokladen men jag tror nog inte bara att det var den som gjorde det.

En seg kladdkaka utan ägg som dessutom är fylld med härlig mjölkchoklad och kola. Låter det gott? Kanten blir lite knäckig av detta recept, Yummie!

IMG_28681

Sluuurp!

IMG_28801

150 g smör

2 msk sirap

2,5 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl kakao

0,5 dl mjölk

1 nypa salt

.

Frys in center i minst 30 min. Smält smöret i en kastrull och tag av den ifrån plattan. Rör ner resten av ingredienserna. Smöra en form på 24 cm  och häll i nästan halva smeten och bred ut lätt så att den täcker hela formen.

.

200 g center

.

Tag ut center ur frysen och placera ut dem över botten. Fördela resten av smeten så att den täcker centern. Grädda i 175 gr i 17 minuter. Låt svalna och ställ i kyl någon timme innan servering.

IMG_2821

IMG_2836
IMG_28951

 1. Pär skriver:

  nom nom

 2. Anna skriver:

  Hej! Låter helt fantastisk den här kladdkakan. Tänkte jag skulle servera den som dessert nästa helg. Funkar det att göra den dagen innan? :) Tack för massa fina recept förresten. Tråkigt att du slutar blogga, men jag fortsätter följa på IG, så kanske kan du lägga upp lite recept där med när du har tid! :D

 3. Moa skriver:

  Omg! Jag orkar inte ens titta… kladdkaka… Åhh.

 4. Diana skriver:

  Vad god kladdkakan ser ut! Måste prova detta recept! Blir så glad när jag hittar äggfria recept eftersom jag är allergisk. Fler recept eller tips skulle göra mig överlycklig! TACK!

 5. Lina skriver:

  Matilda, byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix. (Kokos funkar fint istället för ströbröd på söta kakor) Funkar fint.
  Läs dock noga på centern så den inte innehåller mjöl eller spår av gluten.

  Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..