Helstekt kycklingfilé med currysås

Hej vänner! Så kul att ni gillar lite mer middagstips här på bloggen. Då får ni följa med i både gamla godingar och nya recept som prövas på. Currysås är en sådan där gammal goding som görs här hemma titt som tätt.

Att helsteka kycklingfiléer i stekpanna brukar jag göra just till denna rätt annars är man rätt bekväm med att lägga in alla i ugnen. Men det blir ju en sådan god stekyta så det är absolut värt besväret ibland.

IMG_2934

Currysås

smör

1-2 tsk curry

0,5 grönsaksbuljong

1 hönsbuljong

2 dl grädde

3-4 dl mjölk

stekfettet ifrån kycklingen + en skvätt vatten

lite socker

.

Fräs curry i smör i en kastrull så att smakerna kommer fram. Slå på grädde, mjölk och buljong och låt koka ihop. Tag ur kycklingen ur pannan när den är färdigstekt. Slå på vatten och rör ihop med stekfettet. Häll över i såsen. Red såsen och smaka av med lite socker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..