Världens godaste äppelpaj

Underbara smulpaj! Smulpaj är nog fortfarande favoriten av alla pajer. Älskar den frasiga och sega degen, muuums!

Till skillnad ifrån min väldigt enkla smuldeg så har jag nu smaksatt den lite annorlunda, så gott! Som vanligt så är det själva pajdegen och inte innehållet som går hem hos de flesta här så pajen har både en deg i botten och massor av smuldeg ovanför, hihi..

IMG_2959

IMG_2956

200 g smör

6 dl mjöl

1 dl farinsocker strö

1 dl socker

0,5 tsk vaniljpulver

.

3 äpple

1 msk socker

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

.

Tryck ihop smör, mjöl, farinsocker, socker och vaniljpulver till en deg. Tryck ut hälften av degen i en pajform på 24 cm. Skal och skiva äpplen tunt. Blanda dem med socker, kanel och kardemumma i en skål. Häll i pajformen. Avsluta med att smula över degen som är kvar ovanför äpplena. Grädda i 200 gr i 30 minuter. Servera med en klick glass eller vaniljsås.

IMG_2947

Muuums!

LOADING..