Kycklingsoppa med pestotomater

Godmorgon torsdag! Hoppas du har det bra var du än befinner dig och kul att du kikar in här. Nu skall du få ett matigt tips. Gillar du mina soppor?

Det är dags för en kycklingsoppa! Asså, den här soppan föll mig helt i smaken. Skulle absolut kunna tänka mig att ha den på en bjudning. Jag gillar den jättemycket och dessutom gick den överraskande fort att laga till.

IMG_3376

Nyinköpt surdegsbröd med soltorkade tomater..

IMG_3377

2-3 kycklingfiléer

salt och peppar

5 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 burk lättorkade pestotomater (Ridderheims 150 g)

1 msk tomatpuré

3 dl grädde

mjöl+vatten

100 g bladspenat

.

Stek kyckling med salt och peppar i bitar. Koka upp vatten och buljongtärning. Dela tomaterna och häll i dem tillsammans med någon matsked av pestooljan. Låt småputtra och tillsätt tomatpuré och grädde. Rör ner kycklingen och låt småkoka någon minut. Red soppan till en lite tjockare konsistens. Rör ner spenat precis innan servering.

IMG_3374

Smaklig måltid!

  1. Lotta skriver:

    Låter gott så den här får det bli nästa vecka. Jag gjorde din gröna ärtsoppa igår, väldigt gott och enkelt precis som det ska vara till vardags. ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..