Saftig banankaka med mörk choklad

Jag fick ett akut sug efter banankaka för några veckor sedan och satte genast igång att baka. Den här varianten blev saftig och god och eftersom jag älskar kombinationen choklad och banan så finns där även lite mörk choklad i.

IMG_3257

IMG_3245

IMG_3253

150 g smör

1 dl socker

2 dl florsocker

3 bananer

2 ägg

3 dl mjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

100 g mörk choklad

.

Vispa mjukt smör, socker och florsocker krämigt. Mosa bananer och rör ner dem. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat och vänd ner det i smeten. Hacka choklad och vänd ner dem. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 gr i 35 minuter.

  1. Varför har du i både bakpulver och bikarbonat?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..