Jag har något att berätta..

Godkväll fina ni! Alla ni som kikar in här ibland, ni som har hängt med sedan start och ni som precis hittat hit. Jag har något att berätta och det finns inget roligt eller något bättre sätt att formulera detta på.. Naturligtvis har det gått många vändor fram och tillbaka i huvudet så man blivit tokig av att inte kunna bestämma sig.

Så här är det, jag har beslutat att lägga ner bloggen. Bakverk och Fikastunder kommer inte att finnas så länge till. Hur man än vrider och vänder på det så räcker inte tiden till. Jag har haft alldeles för mycket runt omkring mig ett längre tag men det är först nu i höst som jag känner att situationen har blivit ohållbar och jag har tvingat fram ett beslut på om bloggen skall vara kvar eller inte..

Det här inlägget har jag skrivit om hur många gånger som helst. Det första var som en uppsats där jag ville förklara mina tankar och beslut men jag känner inte att det behövs. Detta blir bäst för mig och min familj.

”Visst kommer jag att sakna dig bloggen min, det råder inga tvivel om det men just nu finns det inte plats för dig i mitt liv”. Det var absolut inget enkelt beslut men i samma stund som jag tagit det så fick jag en inre frid. Och då måste det ju vara det bästa.

Kommer jag fortsätta att baka, skapa och ta vackra bilder? Självklart, det är ju något jag älskar och visst hoppas jag att jag kan fortsätta inspirera men i ett annat forum än just här.

Som ni vet så har vi köpt ett hus (på den bästa platsen i världen) och har projekt ”Drömhus” framför oss och där vill jag lägga min tid & energi.

Bakverk och Fikastunder kommer att finnas här på Mama till den 7 dec och jag kommer som vanligt att bjuda på mycket gott. Om du inte vill tappa bort mig helt så föreslår jag att du följer mig på instagram där jag heter @fikastunder. Där har jag tänkt att fortsätta dela med mig av bilder och såklart så får ni följa med i vår renovering.

Tusen tack för att du hänger härinne, gillar och tycker om.

En stor KRAM ifrån mig!

 1. Hanna skriver:

  Hej! Jag har följt dig i många år nu och har hämtat många recept från din blogg. Varje gång har det blivit succé! Hade varit jätteroligt att kunna fortsätta hämta ur din fantastiska receptbank, kommer detta vara möjligt?
  Har helt förståelse för att du inte hinner med bloggen. Tråkigt men förståeligt! Ha det så bra och ta hand om familjen ☺️
  Kraaam

 2. Helen skriver:

  Åhh nej vad tråkigt Ulrika, men förstår dej fullt ut. Det tar mkt tid med bloggen både att baka och ta fina bilder. Jag älskar din blogg o du har bjudit på fin inspiration. Lycka till med allt i livet, och din husdröm ♡ kmr att sakna dej här…. kram// Helen

 3. Men vad tråkigt! Du har verkligen bästa bakbloggen. Man jag förstår ju såklart, livet kommer emellan och ibland måste man välja. Kan du inte föra över alla dina inlägg till en blogg på t ex blogg.se? Det skulle vara så kul om den fanns kvar någonstans så att man fortfarande kan gå in och hämta recept. Även om inga ny läggs till. Din receptbank är ju fantastisk.
  Många kramar.

 4. Maria skriver:

  Oh no! Men jag förstår dig och ditt val. Jag förstår också att det ligger en hel del jobb och tid bakom varje inlägg, så svårt att få till när det är ont om tid.
  Synd bara, för det är så roligt att titta in på dina fina alster med jämna mellanrum, och att baka något emellanåt.
  Jag har nog tänkt baka någon tårta (vi har ingen tårttradition i familjen) någon gång och har tänkt välja tårtfyllning från din blogg. Det kanske bara måste bli av innan den 7/12 :)
  Kram

 5. Vickan skriver:

  Såklart ska du göra det som känns bäst för dig. Tack för all inspiration du gett under åren som jag följt din blogg. Kul ändå att du fortsätter på instagram :) Lycka till!

  Kommer dina recept och steg för steg beskrivningar finnas kvar även efter du slutat blogga?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..