Spökmaränger

Vi närmar oss Halloween och dessa sötnosar är väl inte så läskiga eller hur? Det blir två plåtar fulla med små spöken och barnen fick fixa ögon och munnar med smält mörk choklad. Jag målade mina med lite svart pastafärg. 25-30 marängspöken fick jag av detta recept och ett roligt sätt att pimpa en alldeles vanlig kladdkaka med.

IMG_16221

5 äggvitor

3 dl socker

.

Smält ihop äggvita och socker över vattenbad under konstant omrörning (sockret skall precis smälta). Ta bort skålen ifrån värmen. Vispa upp en maräng med elvisp i ca 10 minuter. Spritsa marängen till små spöken på två plåtar med bakpapper. Grädda varje plåt för sig i 125 gr i 1 timma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..