Biskvier med apelsinchoklad

Godmorgon denna nya vecka i november! Helgen var lugn och mysig. Jag och tjejerna besökte Kungsmässan i Lördags eftermiddag. De hittade lite nytt ifrån Zara och så tog vi en fika på Espresso House. Allies favorit är den varma chokladen.

Mmmmm, dessa biskvier blev riktigt goda. Det blir lite julsmak över de här så de gör sig nog ypperligt till julmånadens fikastunder. Spara detta receptet!

IMG_3704

IMG_3698

IMG_3691

IMG_3709

250 g mandelmassa

1 dl socker

2 äggvitor

 

Riv mandelmassan. Vispa upp socker och äggvita lite lätt. Rör ner mandelmassan och rör till en jämn smet. Fyll smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut 25-30 klickar på två bakpappersklädda plåtar. Grädda i 180 gr varmluft i ca 12 min.

 

200 g mjukt smör

1 dl florsocker

2 äggulor

100 g mörk choklad med apelsinsmak

 

Vispa smör, florsocker och äggulor fluffigt. Smält chokladen och låt den svalna (den skall inte vara för varm när den blandas med smörkrämen). Vispa ner den smälta chokladen till en jämn smörkräm. Fördela smörkrämen på bottnarna. Ställ in kakorna i frysen i minst 30 min.

 

225 g mjölkchoklad

1 msk olja

 

Smält chokladen och rör ner oljan. Tag fram kakorna i frysen och doppa ner dem så att smörkrämen precis täcks. Låt stelna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..