Mjuk Saffranskaka

Gooodmooorgoon bloggers! Det är måååndag och kan ni gissa varför jag är på så bra humör, haha.. Jo, det skall jag berätta. Jag är ledig imorgon och skall på shoppingdag med några girls! Så där mitt i veckan, wiiiooo!

Jag bakade denna mjuka kaka häromdagen. Jo, men jag måste tjuvstarta lite på julen känner jag.  Saffran bidrar ju inte bara till god smak utan även en ljuvlig färg. Jag täckte formen med kokos innan jag hällde i smeten och det blev en jättegod kant till denna sockerkaka.

IMG_3718

3 ägg

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

0,5 g saffran

1 dl mjölk

3,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker länge till en riktigt pösig smet. Koka upp mjölken med saffran. Häll vätskan över smöret och rör så det smälts helt. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner smörblandningen i äggvispet och vänd till sist ner mjölblandningen. Smöra en sockerkaksform och ”bröa” med kokosflingor . Grädda i 175 gr i 30 min. Känn med en sticka, den skall inte vara kladdig. Låt kakan svalna i ca 10 min och vänd sedan upp den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..