Kladdkaka med kola & chokladpopcorn

Godmorgon vänner! Är strax på väg mot Gekås i Ullared och jag hoppas på en lyckad shoppingdag, vi är ett gott gäng tjejer och inköpslistan är lååång!

Kladdkakans dag till ära så bakade jag denna nya urgoda kladdkaka, helt ljuuuuvlig var den faktiskt tycker jag. Jag tog med den till pappa på Fars Dag och den gick hem hos de flesta, stora som små. Det kan nästan inte bli fel när man experimenterar med kladdkaka enligt min mening men sedan finns ju dem som nöjer sig med en helt vanlig kladdkaka :-)

IMG_3846

Denna med en klick lättvispad grädde!

IMG_3855
Chokladpopcorn ifrån lösgodiset..

IMG_3821

3 st ägg

3,5 dl socker

2 dl mjöl

6 msk kakao

1 krm salt

200 g smör

1 burk karamelliserad mjölk

200 g chokladdragerade popcorn

 

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, mjöl, kakao och salt. Häll ner smöret i omgångar medans man rör till en jämn smet. Smöra en form med löstagbar kant och häll i hälften av smeten. Fördela den karamelliserade mjölken över hela smeten. Dela popcorngodiset och fördela dem över kolan. Häll över resten av smeten så att det täcker hela formen. Grädda i 30-33 min i 175 gr. Låt kallna i kyl i minst 4 h timmar eller över natten. Serveras kylskåpskall med en klick grädde.

  1. Anna skriver:

    Åh så gott! Jag som har en fazer popcornchoklad liggandes i skafferiet! Det borde kunna funka indetta recept ju!

  2. Märta skriver:

    Hej!!
    När jag tittar runt på olika recept ser jag ofta att man ska ha en form som är 20×20, men det är väldigt svårt att få tag på det (?). Eller är det jag som letar extremt dåligt?!
    Var hittar du det? :) tack för en väldigt härlig blogg!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..