Krämig Nutellakaka

Jag tycker vi fortsätter med en riktigt krämig kladdig kaka. En riktig sötbomb! Den här kakan har jag gjort på samma sätt som med mjölkchoklad kakan. En heeeelt fantastisk kaka och en söt sådan så man nöjer sig (oftast) med en liten bit :-)

100 g smör

2 dl nutella

2 msk mjölk

2 msk ljus sirap

3 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Smält smör, nutella, sirap och mjölk till en jämn massa. Tag av kastrullen ifrån värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner chokladblandningen i äggvispet och rör till sist ner mjölblandningen. Smöra en form på 24 cm och grädda kakan i 175 gr i 19-20 min. Låt kakan kallna i kyl några timmar eller över natten innan servering. Serveras kall.

Lova att du provar denna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..