Mandelbräck

Godmorgon! Får man lov att bjuda på lite julgodis denna sista tisdag i november? Först ut ifrån helgens bak är denna underbara nya bräck. Jag tycker absolut att ni skall testa detta till någon advent eller när det närmar sig jul. Såååå god men då är jag ju som sagt svag för nötter, choklad och knäck :-)

Det bästa är den saltrostade mandeln som höjer detta godis till skyarna!

IMG_4077

Mumselimums!

IMG_4084

 

Börja med att rosta mandeln enligt nedan:

1 msk olivolja

2 tsk flingsalt

100 g sötmandel

.

Blanda sötmandel med olja i en skål. Ta en nypa flingsalt och krossa det i handen och tillsätt i nötblandningen. Fördela på en plåt med bakpapper och rosta i 200 gr i 7-8 minuter. Låt svalna och finhacka mandeln.

.

100 g mörk choklad 70%

100 g mjölkchoklad

2 st dubbeldaim

.

Smält mörk choklad och fördela på ett bakpapper på 25*25 cm. Frys tills den stelnar och ta ut den så att den inte är för kall när nästa lager skall på. Hacka den rostade sötmandeln. Hacka daimen. Smält mjölkchokladen och bred ett lager över den mörka chokladen. Strö nu fort på mandel och daim så att den fastnar i mjölkchokladen. Låt stelna i kyl. Skär i lagom stora bitar. Förvaras i kyl.

  1. Emmelie skriver:

    Hej!

    Hittade dig för bara någon dagsen och blev lite ledsen över att du ska sluta blogga då jag redan hittat en massa recept jag vill testa :)

    Jag har en fråga angående receptet här ovan. Det är så att min syster inte kan äta mjölk och undrar om du vet om diam finns mjölkfri eller vad man kan byta ut det till istället? :)

    1. Tål man inte mjölk alls inte ens laktosfria produkter så blir det ju mycket svårare. Tror inte det finns laktosfri mjölkchoklad eller daim men är ingen expert på det alls.

  2. Ida skriver:

    Hur är den svart vita Saint Tropez koftan i storlek? Vad valde du? :) Vill ha!

  3. Sandra skriver:

    Gott! Har en fråga, kan julgodis frysas in eller klarar det sig länge i kylen?

  4. Annette skriver:

    Hej1 Alltså det är för tragiskt att du ska sluta blogga…. Din receptbank slår det mesta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..