Pepparkaksmacarons

Kan detta vara något att baka i jul? Kanske redan till första advent? De är ju så dekorativa dessa små marängbakverken.

Senast jag gjorde macarons så vispade jag marängen en aningens för länge och smeten blev för tjock för att kunna användas. Man får verkligen ha rätt timing när man gör dessa. Smeten skall nästan rinna ur spritsen, eller ja, det gör den men inte jättefort ;-)

IMG_99701

95 g mandelmjöl

5 g pepparkakskrydda

200 g florsocker

110 g äggvitor (ca 3 ägg)

5 msk strösocker

ev. pastafärg

 

Mät upp alla ingredienser noga! Sila mandelmjöl och florsocker och rör ihop det med pepparkakskryddan. Vispa upp äggvitan tills den blir vit. Tillsätt en matsked socker i taget medans det vispar och fortsätt vispa tills marängen är fast och glansig men vispa inte för mycket. Då blir den för tjock. Det skall gå att vända på skålen men den skall ändå vara följsam. Vill du färga smeten så tyckte jag det var käckt att göra det precis innan marängen var färdigvispad. Använd pastafärg. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i marängen till en jämn smet. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar, stora som en femkrona, på ett bakplåtspapper och låt dem vila i 60 minuter. Grädda i 150 grader i ca 15 min. Macaronsen är färdiga när de lossnar ifrån bakplåtspappret. Jag satte in en plåt överst i ugnen för att förhindra att ”bränna” dem uppepå så de förlorar sin fina färg.

Cream cheese frosting

15 g mjukt smör

100 g Philadelphia ost

1 dl florsocker

 

Vispa ihop smör och Philadelphia ost. Vispa ner florsocker till en jämn frosting.

  1. Ella skriver:

    Hej, varför tar du bort bloggen så man inte kan se alla recept sen efter även när du slutat? Vore så otroligt kul om dem kom tillbaks sen eller om du bara har kvar dem. Jag älskar din blogg och det är min favoritblogg någonsin, vore kul om den fanns kvar. Kram

  2. Emma skriver:

    Kommer du ta bort bloggen helt sen eller kan man kolla recept. kommer man kunna googla på recepten el tar du bort allt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..