Wienernougat med salta rostade mandlar

Nämen hallå där, jag höll nästan på att glömma er idag. Lite trött känner jag mig men efter en kopp hos grannen så är vi nu i full färd med att plocka fram fredagsmyset. Tror det får bli en kväll på soffan framför Idol.

När jag rostade mandlar till mandelbräcken så gjorde jag dubbel sats så det även räckte till dessa ljuvliga godisar. Wienernougat är ett favorit julgodis och det blir riktigt gott med salt mandel.

IMG_4085

IMG_4090

1 msk olivolja

2 tsk flingsalt

100 g sötmandel

 

Blanda sötmandel med olja i en skål. Ta en nypa flingsalt och krossa det i handen och tillsätt i nötblandningen. Fördela på en plåt med bakpapper och rosta i 200 gr i 7-8 minuter. Låt svalna och finhacka mandeln.

 

200 g mjölkchoklad

200 g nougat

 

Smält choklad och nougat på svag värme och rör till en jämn smet. Hacka den rostade mandeln och blanda med chokladen. Häll i en liten form och låt stelna i kyl. Skär i lagom stora bitar. Förvara i en burk i kylen.

 

LOADING..