Banoffee Kladdkaka

Kladdkaka med en topping som Banoffee Pie. Behöver jag säga mer? Muuumms! Istället för en digestivebotten har jag här alltså en kladdkaksbotten och det fungerade grymt bra och den här kan man nästan kalla kladdkakstårta, eller vad tycker ni?

2 ägg

2,5 dl socker

100 g smör

1,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

 

Rör ihop ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och varva ner det och smöret i äggvispet. Smöra en form, häll i smeten och grädda i 175 gr i 18 min. Låt kakan svalna.

Karamelliserad mjölk

 

Bred en halv burk karamelliserad mjölk över kladdkakan.

 

1 dl grädde

1 dl turkisk yoghurt

1 krm vaniljpulver

 

Vispa grädde och rör ihop med turkisk yoghurt och vaniljpulver. Klicka ut blandningen över kakan.

 

Banan

Daim

 

Dela bananen i skivor och hacka daimen. Toppa kakan med banan och daim precis innan servering. Vill du förbereda kakan så kan du med fördel lägga bananen mellan kola och gräddtäcket så att den inte blir brun så fort.

YUMMIE!

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..