Tigersnittar

Har du inte testat dessa småkakor än så tycker jag absolut att du skall planera in det ;-) Varför välja om man vill ha kolasnittar eller chokladkolasnittar när man kan få båda liksom?

De här var lite roliga att baka och dessutom blir det massor av kakor som går relativt fort att göra. Du gör en ljus och mörk deg.

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

 

 

 

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2 dl mjöl

2 msk kakao

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

 

Gör varje deg för sig. Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, (och kakao i den ena degen), bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Dela den ljusa degen i 8 bitar och även den mörka i 8 bitar (för mig vägde varje bit 50 g). Till en plåt behöver du 4 ljusa och 4 mörka bitar. Rulla till smala längder, placera två ljusa och två mörka bredvid varandra och platta till enligt bilden (rätt så mycket) på bakplåtspapper. Upprepa tills du har två plåtar. Grädda varje plåt för sig i 200 gr i ca 12-13 min. Skär kakorna i bitar. Låt svalna.

MUUUMS!

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

  1. Varför 2:25dl vetemjöl i den ljusa degen och bara 2 dl i den mörka?

  2. Som jag kommer att sakna dig och din fantastiska blogg!
    Ännu ett recept jag ska testa! Tack!
    Kattis

  3. Pia skriver:

    Åh så gott det ser ut då! Har precis gjort kolasnittar med pepparkaksdumle – inte dumt alls :) Trevlig onsdag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..