Mandeltårta

Godmorgon! Jag är riktigt sugen på att göra denna tårta igen. Inte tänkte jag att det skulle vara så lätt att slänga ihop en mandeltårta. Vi köpte ofta Almondys mandeltårta när jag var mindre för det var en favorit redan då men måste säga att det är värt det lilla extra besväret för att få en hemmagjord.

Jättegod och ”fluffig”! Lika god efter 2 dagar i kylen så denna går att förbereda om man vill. Receptet räcker till ca 12 personer.

5 äggvitor

1 dl socker

150 g sötmandel

.

Mixa sötmandel fint. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll ner lite socker i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln till en jämn maräng. Placera två bakpapper över två plåtar. Pensla matolja i en rundel på ca 20 cm på varje plåt. Fördela smeten i två rundlar. Grädda varje plåt i 175 gr i ca 18 min. Låt svalna en liten stund och vänd sedan på mandelbotten och ta bort bakpappret. Låt svalna helt.

.

5 äggulor

1 dl grädde

1 dl socker

150 g smör

.

Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Rör om hela tiden på svag/medel värme till krämen tjocknar, det får inte koka. tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner smöret. Låt smörkrämen kallna.

Bygg ihop tårtan, börja med en mandelbotten. Bred på nästan hälften av smörkrämen. Lägg på den andra botten och bred över resten av smörkrämen. Rosta en näve mandelspån i en torr stekpanna och toppa tårtan med dessa.

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

  1. Pia skriver:

    Godaste tårtan som finn :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..