Dumlekakor

Ett tips på enkla, snabba småkakor kommer här. Dessa gjorde jag i somras till en picknick. Det blir många kakor som är perfekt inför kalas eller storbak och det går lika lätt att halvera receptet om man vill det.

IMG_1421

IMG_1419

200 g mjukt smör

1,5 dl socker

3 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

30 dumlekolor (köp i lösvikt, oftast billigare)

 

Blanda i hop smör, socker, mjöl , kakao och bakpulver till en deg. Rulla 30 små bollar och lägg i aluminiumformar över två plåtar. Jag har använt den större modellen. Tryck i en dumle i varje degboll. Grädda varje plåt för sig i 175 gr i 14-15 min. Låt kallna.

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

  1. Paula skriver:

    Supergoda kakor och lätta att göra. Jag brukar lägga på en noblessebit på varje kaka direkt efter att jag tagit ut de från ugnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..