Kexchoklad

Heeej igen bloggisar! Jag kan inte sluta le då jag och maken äntligen var hos guldsmeden igår och pratade om hur vi skall göra om min vigselring. Eller egentligen är det ”barnringarna” vi utgår ifrån och bygger på nytt. Jag tror det kommer bli sååå bra och de kommer bli klara redan innan jul, wiiieee.. Lovar att visa er på instagram.

Jag och Allie bakade dessa kexchoklad för flera år sedan nu. Riktigt goda och med en liten tvist, den är nämligen fylld med choklad och nutella. Muuums! En perfekt mumsbit till kaffet! Blir liksom lite mer kaka av det hela än om man jämför med en köpt kexchoklad på något sätt. Du måste testa!

50 g mjölkchoklad

0,75 dl nutella

12 smörgåsrån

 

175 g mjölkchoklad

2 tsk matolja

 

Smält 50 g choklad och rör ner nutellan i den. Bred ett lager på ett rån, lägg på ett rån och bred ett lager över. Lägg på tredje rånet och bred fyllning över rånet. Avsluta med ett fjärde rån. Upprepa proceduren så att du har tre stora kex med fyra lager rån. Frys in i ca 15 min.

Dela kexen på mitten åt båda hållen (förstod ni?) Först längst långsidan och sedan kortsidan. Smält 175 g mjölkchoklad och rör ner oljan så att det blandar sig. Med hjälp av en tång doppar du kexen i chokladen så att allt täcks. Skrapa av undersidan innan du placerar de färdiga godbitarna på ett bakplåtspapper. Förvara godiset i kylen.

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..