Lingonpannacotta

 Gooooodmoooorgooon :-) På bloggen bjuder jag idag på en mysig dessert som passar utmärkt nu i jul. Lingonpannacotta är jättegott och jag har tidigare gjort en variant med vit choklad men denna gången utan. Tror nästan att denna blev godare och tydligare smak av lingon. Jag skulle tippa på att det blir 5-6 portioner.

4 dl grädde

1 dl lingonsylt

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl socker

2,5 gelatinblad

 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädde, lingonsylt, vaniljpulver och socker. Låt sjuda en minut. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner gelatinbladen så att de löses upp. Häll upp i portionsformar. Låt ”stelna” i kyl i minst 4 h.

Dekorera pannacottan före servering med mini marshmallows, pepparkakssmul & en vit chokladgran. Smält vit choklad och spritsa granar på ett bakpapper, låt dem stelna i kyl och lossa dem direkt och lägg dem på toppen.

Sluuurp!

 Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..