Läppstiftsguide- från mjukstart till all in!

Efter gårdagens inlägg om läppglans var det ett par av er som undrade vad för slags produkter man kan testa om man är sugen på att gå lite längre än glans men ändå inte är riktigt redo för Dita Von  Teese-looken. Här kommer några tips!

FÖR DIG SOM NÄSTAN ALDRIG BÄR LÄPPFÄRG MEN SOM ÄR NYFIKEN PÅ ATT TESTA MER!

Starta med den här koka-ihop-själv prylen: Ögonskugga/ puderrouge + läppbalsam. Här vill du ju vara så ekonomisk som möjligt och testa olika färger och styrka på pigment  utan att behöva investera i massvis av hajpade produkter som du inte ens vet om du gillar. Går man på mammapeng är det ju som att åka till Bali T&R bara genom att köpa en ny produkt från ett mellan-lyx märke. Så… Rota fram de rouge och/eller ögonskuggor hemma som har en något sådär lik nyans som du kan tänka dig testa en läppfärg i. Gröp ur lite med en tandpetare på t ex en liten tallrik. Ta sedan en klick läppbalsam och mixa ihop de båda till en jämn massa. Använd ett rent finger eller en läppfärgspensel (de är oftast i nylon) och måla läpparna med din egenkomponerade nyans. Testa olika styrka (ta mer av rouge/ögonskugga i läppbalsamet) och gå omkring en dag och känn efter. Gillar du det? Go for the real thing!

FÖR DIG SOM VILL KÖPA EN NY LÄPPRODUKT MEN INTE VILL HA TOKMYCKET PIGMENT:

Ok- här har vi ju cirka 253 000 produkter att välja mellan, eller något. Men det här är några av mina favoriter för ändamålet.

Testa de glossiga men mer pigmenterade läppennorna som t ex Clinique chubby stick moisturizing lip colour (Chunky cherry och Super strawberry är superfina både till  en mörkare och ljusare hy!), Isadora Twist-up gloss stick (Pink Punch finns i mitt förråd!) och Max Factor Colour Elixir giant pen stick. Alla de här ger färg med lite glans och känns inte som en alltför stor och dramatisk läppfärgs-kupp mot din ovana mun. Kolla även in läppstift som har ”moisturizing” inbakat i sitt namn. De ger ungefär samma effekt som de stora pennorna ovan.  L´Oréal color riche blush lipstick känns behagligt mjukt på läpparna och har fina nyanser. Ett dyrare men ack så fantastisk alternativ är Dior Addict lipstick! Det ger färg med extra mycket glossig effekt. Jag upplever det däremot inte som jobbigt kladdigt. Pixi Shea butter lip balm (PÅ BILD NR 1) är superfina mjukgörande stift med sådär lagom (tryggt…) mycket pigment i sig. Har alla nyanserna *sjukt beteende*.

FÖR DIG SOM BARA ”ÄSCH NU FASIKEN KÖR VI LÄPPAR SOM INGEN FÖRR HAR SKÅDAT!”

Här har jag personligen många favoriter! Dior Rouge dior (PÅ BILD NR 2) är ett supeeerrrrbt  läppstift! Färgen 999 Dior är utan tvekan en av mina finaste röda nyanser. Se bara till att ha pussat klart på barnens hamsterkinder innan du använder dyrgripen.

& Other Stories (PÅ BILD NR 3) har ett läppstift som jag införskaffade för inte så länge sedan i fägen Brim coral. Det är så pass mycket pigment i det att det räcker med att dutta på underläppen och sedan trycka ihop läpparna och använda fingret till att stryka ut det jämn. Ger en ganska matt effekt och kan toppas med ett gloss eller balsam om man vill ha mer glans.  Sist men inte minst har vi Elizabeth Arden Baeutiful color lipstick i färgen Electric pink (PÅ BILD NR 4). Har haft den här vardagsförgyllaren  och festhumörshöjaren på mig både i lekparken (”mammaaaaa- tanten är clown- fast söööt” *True story*) och på drinkmingel. Det sitter så bra att jag inte behövde bättra på vare sig efter never ending putta på gunga eller sipprande av White lady. 

Hoppas ni blev klokare efter detta? Annars får ni hojta till! Och du- tänk på att färgglada läppar till ett i övrigt osminkat ansikte (kanske lite bas om natten var tuff…) kan vara supersnyggt och att man VISST kan ha läppstift även om man ”bara” ska stå i parken eller gå promenad för att se vuxna ansikten på stan. Det gör det hela lite mer kul bara.

Nu ska jag steka blodpudding och grönkål på den INSTALLERADE (!) spisen. Min craving efter näring har övergått till mani efter 10 veckor som utfordrad på micromåltider. Sen ska jag gulla med Vincent samtidigt som jag planerar 4-årskalas. Hepp.

 

 

 

 

 

 

LOADING..