Dagens hårresande lösning

För exakt 4 år sedan låg jag just i detta nu och höll krampaktigt och besatt i en lustgasmask. Jag minns inte sådär jättemycket , förutom att reklamjingeln från Svenska spel ”Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting, tisdag ser jag mig omkring…” spelades på en lagom irriterande nivå i bakgrunden och att jag vänligt och civiliserat bad en snäll själ krävde att vilken jävel som helst skulle stänga av oljudet. Några timmar senare kom vår första pärla Hugo till världen.

Galet ju. 4 år känns som för alltid. Hur kan det liksom ha existerat ett liv utan honom? Svindlande. I dag blir han i alla fall stor (…) och hade peppat för morgonsång och paket på sängen sedan ungefär förra årets födelsedag. Kl 04.00 kom han in och la sig hos oss och kl 05.30 var både han och Vincent vakna. Vi fick starka instruktioner om att det absolut inte på några som helst villkor fick förekomma vare sig någon sång eller gratulationer. Vi fick däremot ge honom paket och frukost i form av smörgåsar i trekanstform. Så fint med dagens ungdom, det kravlösa och enkla.

Nåväl. Idag är det fullt ös (finns det något annat tempo kan man ju filosofera) och jag har ett fett hår som ser ut som en golvmopp efter en storstädning av en offentlig toalett. Passar därför på att testa det snart Sverigelanserade märket R+Co, uttalas typ ”Randko”, som kommer i Januari på utvalda salonger i landet. Bakom står en trio med hejdundrande talangfulla branschfolk: Thom Priano tillika Vogues alldeles egen godfather of hair (det är sant, de kallar honom så), toppfrisören Garren som inte har ett efternamn för att ”man” tycker att han är en sådan självklar ikon (ganska underhållande kan jag tycka eftersom Garren typ är lika vanligt som Björn och Tommy) och Howard McLaren som är Creative director och som gästade pressmötet häromdagen för att introducera märket för oss nordbor. Om du vill läsa mer om dem kan du klicka HÄR.

Snygga förpackningar med festliga namn och det fungerar ju alltid på massan! Frågan är bara om den snygga presentationen och en sjukt bra dyr reklambyrå kan flytta fokuset från produkternas faktiska effekt? Låt oss testa.

Steg 1. Tvätta eländet (alltså håret, inte produkten). Steg 2. Borsta igenom Steg 3. Föna och känn, dofta, utvärdera.

Det kan vara en aningen svårt att avgöra huruvida exakt bra ett schampo och conditioner är efter endast en gång men eftersom vi bara fick små samples så är det liksom lite svårt att få det att räcka till mer än så. Men det kanske kommer större framöver och då kan jag i sådana fall återkoppla.

Här är minitesterna på schampo och balsam. Till och med deras samples är snyggt formgivna och vem kan motstå namn som Bel Air Smoothing schampoo och Moon Shine conditioner?

 

Såhär såg jag ut innan tvätt.

 

Och såhär såg Vincent ut innan tvätt (det är väsentligt, kommer till det sen)

 

Sulfatfritt och parabenfritt. Till och med glutenfritt (!). Jag tillhör kategorin lödderälskare  och tycker inte det känns lika lyxigt när håret bara är blött och strävt. Men, ska det vara utan sulfater så är det här smällar och avkall man får ta. Upplevelsen var därmed inte så lyxig och Bel Air:ig i mitt tycke. Men håret blev och känns rent. Tyvärr tog det ganska lång tid få in produkterna igenom alla strån. Därför såg Vincent ut såhär när jag klev ur duschen (han lät värre än vad bilden säger).

 

Sedan fönade jag håret torrt utan några stylingprodukter i. Jag höll fönen nedåt och borstade samtidigt i samma riktning. Hoppade över rundborsten eftersom jag ville se om det blev smoooooth och glansigt ändå.

Och ja, det blev lite smooth:are och fick en gnutta mer glans. Håret doftar inte för mycket (skönt att det inte blir doft a la bubbelgumsfabrik när man sedan vill toppa med en parfym eller EdT). Fick svårt få till en efterbild eftersom Vincent fortsatte vara arg som ett bi efter hårtvätten (han ser glad ut men det är bara bluff och båg). Lite ser vi i alla fall hur det ser ut jämfört med bilden jag tog innan.

Summan av kardemumman är att jag ska ge det några chanser till framöver. Det finns även ett Dry schampoo, olika mousse, hårspray och styling crème. Och som sagt- superfina förpackningar men så lättlurade får vi ju inte vara? Det ska prestera också. Därmed är projekt testa R+CO löpande ett tag till.

 

LOADING..