Steg för steg: Dior ögonskuggspalett

Igår kväll gjorde jag det som alla småbarnsföräldrar gör när det finns 20 minuter till övers: Slog mig ner i soffan med en kopp te och såg äntligen den där serien alla pratade om 2008 Sminkade mig med Dior SS15 palett Kingdom of colours (one shot), 790 Kr.

Här kommer en pedagogisk förklaring av vad den hyser för innehåll. Plastbiten som ligger i asken är även en märkt men det ser man inte på bilden så jag styrde upp på egen hand:

1) EYELINER

2,3,4) ÖGONSKUGGA

5) PUDER

6)HIGHLIGHTER I KRÄMFORM

7) ROUGE

8,9,10) LÄPPGLANS

För att riktigt skojsa till måndagskvällen drog jag till med varenda färg och produkt i asken.

Så här gör du om även du vill testa!

1) Borsta nr 5 över hela ögonlocket för att matta ner så det blir en bra grund för att sudda skuggorna.

2) Använd en medelstor och mellanhård ögonskuggspensel och tryck på nr 4 över hela ögonlocket med start på den yttre delen. Sudda dig inåt mot vrån med en mjukare mellanstor ögonskuggspensel. Det mest markerade ska vara i den yttre kanten av ögonlocket för en snyggare ”kattögon”effekt. Älskar det uttrycket! Man bara: Tjing pax för att ha ögon som en katt..? Nog om det.

3) Dutta mellanstor pensel i nr 3 och tryck med den mitt på ögonlocket. Upprepa i nr 2 och svep med lätt hand över alltsammans. Effekten blir inte grön som en ärta utan ger ett mer subtilt skimmer i sval grön:isch nyans. Ursnyggt ovanpå silvret och det lila.

4) Måla närmast nedre fransraden med nr 4. Dutta nr 6 i den inre ögonvrån. 

5) Använd rent finger och stryk nr 6 längsmed näsbenet, på kindbenets högsta punkt och ovanför amorbågen. Se föregående inlägg om highlighter...

6) Borsta nr 7 på kindens äpple. Börja med mindre mängd för att minimera risk att se ut som Greta i Pomperipossas godishus.

7) Använd nr 1 och eyelinerpenseln i kitet och måla längsmed övre fransraden. Vill du kan du avsluta med en liten vinge, men det går även fint att hoppa över det momentet. Måla närmast nedre fransraden för extra intensitet. Toppa med mascara.

8) Stryk först med nr 10 över hela läpparna, sedan med nr 9 och avsluta med nr 8 precis i mitten av läpparna för extra pluteffekt. 

Jag sprang runt som en jagad höna för att hitta bra belysning i lägenheten. Det blir ju som vi alla vet Mordor-mörkt runt Kl 16.00.

Hittade bara en enda plats att ta en någorlunda bra bild på, vilket blev i skenet av spottar i taket. Var därför tvungen att liksom titta upp i taket och försöka vara avslappnad i käken samtidigt, OCH titta in i kameran för att få en ok illustration av makeupen. Samtidigt som jag bad en tyst bön om att Mattias inte skulle dyka upp runt hörnet mitt i mitt selfie-moment. *awkward* Det resulterade i alla fall i två av historiens sämre makeup-tutorial bilder.

När så Mattias i alla fall lyckades skymta mitt målade anlete undrade han lite förstrött om jag skulle ut. Jag svarade snabbt nej och kilade illa kvickt in i badrummet igen. Där bakom låst dörr tvättade jag av min festmakeup. Kändes lite som scenen i Askungen  ”Vad vore en bal på slottet”.

Sedan gick jag och la mig och klockan slog 21.20.

THE END.

 

 1. Josse skriver:

  Hej, va fint det blev! Min fråga är, passar dem färgarna en brunette oxå?
  Tack för superbra tips!

  1. Hej Josse! Absolut! Bara att köra på!

 2. Mia skriver:

  Hej! Jag har en fråga om concealer, jag har relativt ok hud och behöver bara täcka under ögon och haka, problemet är att jag märker att min concealer blir”torr” på huden och ser flakigt ut.. Har testat massa olika concealers tex by terry penna, Mac puder, ysl, använda fingrar eller penslar. Är noggrann med peeling o sånt o min hud ser inte torr ut. Är det min dagcreme som är för lät? Hoppas du har något tips 🙂 kram Mia

  1. Hej Mia! Kan det vara så att du blir yttorr under dagen kanske? I så fall ska du satsa på en extra rik kräm innan basen. Kolla efter allt som har Nourishing i sitt namn. Annars vet jag faktiskt inte riktigt vad det kan bero på, du verkar ju ha testat en hel del olika varianter. Har du testat Lancôme effarcernes concealer? Be om ett prov! Lycka till!

 3. Sanna skriver:

  Verkligen inte sämsta makeup-tutorial-bilderna! Blir tvärtom inspirerad. Men jag har svårt för paletter som blandar läppglans med ögonskuggor och andra puderprodukter.

  1. Tack, vad skönt höra ngn ser vad det föreställer liksom ; )
   Smaken är som baken och det finns såklart många bra varianter med endast ögonskuggor, respektive läpprodukter eller bas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..