C-vitamin guide!

Nu har frågan om C-vitamin i olika former dykt upp titt som tätt och jag och podd-Hanna har även fått mail från lyssnare av Snygg-helt enkelt som vill testa produkter med den fabulösa ingrediensen. Varför är den så bra då? Jo sörru. Den här antioxidanten ger som sagt lyster till en grådaskig hy och arbetar mot fria radikaler (mer lättförståeligt så bekämpar den smuts och annat äckel som klänger sig fast på huden och orsakar skador i form av t ex blemmor och alltför hetsig framfart av åldrandet…) C-vitamin jämnar  även ut hudtonen och ger den ett klarare utseende. Ja tack på allt.

Här kommer därför lite förslag på produkter att testa om du liksom jag är i behov att något som ger hyn ett ”litet” lyft.

1) Peter Thomas Roth Camu Camu Brightening serum, 795 Kr. Där sved det kanske till lite i plånboken men med handen på hjärtat: Är du ute efter en bra effektiv och resultatgivande produkt är ditt uppdrag nu slutfört. Pumpa en skvätt i handflatan och badda över hyn. För en extra kick smörjer du in ansiktet med krämen från samma serie, Camu Camu brightening  moisturizer, 695 Kr.

2) Biodroga MD Skin booster Vitamin C 2-phase concentrate, ca 649 Kr. Fungerar även fint på en känsligare hy och dämpar en del rodnad. De två komponenterna i flaskan ska blandas ihop på det viset som det står förklarat på förpackningen och håller sedan 10 dagar som färdigblandad. Sedan förlorar den lite av C-vitamin effekten dag för dag. Så på med den bara, morgon och kväll!

3) The Body Shop Vitamin C Skin radiance powder mix, 295 Kr. En mix som även den används i 10 dagar för en skön boost av hyn. Droppa i handflatan och klappa in i hyn. En fin budget/mellan variant.

4) Exuviance Vitamin C+ antiaging booster, 599 Kr. Ooo så bra! Du skakar helt enkelt ut fem duster av pulvret (blir ganska lite men gör stor nytta) i handflatan och mixar sedan med antingen ditt serum eller din kräm, vilket av dem du nu föredrar.  När jag vill vara lite wild & crazy mixar jag det här  med mitt Transderma A serum (A-vitamin verkar väldigt effektivt på åldrandet av hyn…) och sover med. *Spännande liv* Har ungefär samma effekt på hyn som ett badkar fyllt med glass skulle ha på en 4-åring, förutsatt att hen gillar glass naturligtvis. Sjukt konstig liknelse?

Det finns självfallet ett tiotusental andra C-vitamin produkter som är värda att testa och jag har dessvärre cirka en tusendel av den tiden innan jag ska hänga tvätt och packa inför min, håll i dig nu, LONDON RESA, imorgon. Jag och ett axplock av mitt fina tjejgäng ska ÅKA SJÄLVA OCH BARNFRIA till LONDON. Jag kommer falla ihop av hjärtstopp redan innan incheckningen av chocken det innebär att få tänka utan att ha ett tjatter i örat och att få införskaffa magasin som jag faktiskt ska läsa. Om jag inte sover på flyget. Eller dricker ett glas vin. O, jag kan inte bestämma mig- får bli alltihop i en salig euforisk röra.

Sa jag att det är Black Friday imorgon?

 

 

…..

 

 

 

LOADING..