Att fylla i bryn- miniguide

Brynen- dessa älskade hatade bågar. Själv noppade jag i stort sett bort strå efter strå i 13-års åldern och såg under en period ut som en Pierrotdocka, men utan den bleka vackra hyn och de fint inramade ögonen. Tackar mig själv för den smarta skönhetsattacken med tre starka hej så här i efterhand. Det innebär nämligen att mina bryn antagligen hamnade i något slags trauma och beslutade sig för att aldrig mer låta mig få ha mer än cirka 10 strån på vardera bryn. Hej hej hej- igen.

Må så vara. Min jakt på bra ögonbrynsprodukter är därmed närmare manisk än normal, men jag kan ju gömma mig bakom min titel som skönhetsjournalist vilket är en utmärkt ursäkt för att ständigt fylla i, måla och borsta de stackars arma stråna.

Idag testade jag Pürminerals nya penna Wake up brow, 300 kr (fatta hur exalterad jag blev av namnet!). Det som känns extra positivt för mig som numera är väldigt blond är att den kommer i en finfin nyans för ljusare kalufser, Blonde roast. Det kan absolut vara snyggt att gå snäppet mörkare än sin hårfärg men ibland blir det ett sådant statement och vissa dagar vill man ju bara se, tja. levande ut…

Fyllde i endast ett bryn för att man ska se vilken skillnad det gör för ansiktet och ”fake it until you make it”-piggheten:

Det är alltså det vänstra på bilden som är ifyllt. Trist om du trodde det var det andra, mission incompleted så att säga. Vet inte vad som hänt med mobilens kamera men den verkar vara lika suddig som jag efter helgens bravader. Ber om ursäkt för detta och ska kolla upp vid ett senare tillfälle.

Ett litet tips är att markera var brynet ”ska” börja, var mitten är och var det helst ”ska” sluta. Om jag gör det på mina bryn blir det något liknande som här:

Tänk att första markeringen ska vara placerad på den punkt som blir om du drar ett rakt streck från nästippen uppåt till brynet. Den andra rakt upp från pupillen och den tredje snett rakt ut från yttre ögonvrån.

När du fyller i gäller det att använda en relativt mjuk penna om du föredrar det framför brynskugga. Måla i brynets form med små streck åt gången och backa gärna ett par gånger från spegeln för att få en helhetsbild av vad du pysslar med. Man blir lätt blind om man står för nära.

Pürminerals-pennan innehåller förutom ögonbrynsfärgen på ena sidan även en uppljusande penna i den andra änden som du målar med under brynets högsta punkt och suddar ut lite lätt med fingret. Du kan även måla med den i den inre ögonvrån för att öppna upp blicken lite. Avsluta med att borsta igenom brynen med kammen som finns på locket och tänk då uppåt och utåt. Har du mycket flaxiga strån så kan du borsta igenom med en bryngele alternativt spreja med en hårspray på en ren brynborste eller en gammal rengjord mascaraborste och sedan kamma.

Nu är Vincent ungefär 1,5 timmar på övertid vad gäller sömnlöshet och låter som en gorilla i sin säng. Därmed är mina nerver på utsidan av kroppen för tillfället och jag måste gå ut och rulla vagn innan dagis hägrar. Älska bebisår.

Hej så länge!

LOADING..