Det här med ögonkräm…

Kan vi avhandla det här med ögonkräm ett tag? Känns som om den näst vanligast frågan i mitt liv förutom ”Är det godis-dag idag?” är om man behöver en ögonkräm.

För det första kan vi väl bara kasta ägg på den som uttryckte ”själens spegel”? Min själ har i sådana fall hamnat lite snett eftersom min blick kan liknas lite av en mix av den här och den här. Addera lite påsar så är vi där.

Jag gjorde en intervju med en hudexpert inför ett kommande nummer och jag frågade henne om ögonkräm verkligen var nödvändigt..?

Hon tyckte att det beror lite på vad målet med det hela är. Men har man problem med svullnad (eeeh, ja) så är ett lätt och återfuktande ögonkoncentrat bra. Kräm och gelé  kan ofta vara lite tyngre i sin konsistens och det kan i sin tur göra så att man bara blir mer puffig.  Men självfallet finns det en hel del ögonkrämer som är bra om man tex är på jakt efter något som vårdar, mjukgör och verkar lite antiage på kråksparkarna. Men som sagt, är du påsig så är ett ögonserum eller ögonkoncentrat bättre att använda för just det problemet. Jag har personligen inte hittat något bra ögonserum. ÄN. Så ni får mina krämfavoriter så länge, vill ju inte tipsa om något som jag inte vet något om.

 

1) Kanebo sensai Cellular perfomance Lift remodelling eye cream, 1545 kr. 

GAH! för priset som får gammelmormor att sätta i halsen och mannen att undra om hans fru ska bli en 25 årig supermodell efter att ha smackat på innehållet runt ögonen i någon vecka. Men efter att ha testat den här så kan jag med handen på hjärtat säga att om ditt problem är kråksparkar och torrhet så kommer den här att styra upp.

2) Exuviance Age reverse eye contour, 599 kr HÄR.

När jag testade den här så var jag positivt inställd redan från början eftersom jag i det stora hela tycker att Exuviance ger resultat ganska snabbt efter att man börjat med deras produkter. Och ja, jag upplevde och kände en skillnad. Nästan så att huden vid ögonens yttre kant liksom lyftes lite..? Hm, kan vara helt mentalt bara men jag tyckte jag såg pigg och glad ut och det är ju hett eftertraktat just nu, så att säga.

3) Filorga optima eyes, 395 kr.

Skön att smörja på och tyckte speciellt att den ljusade upp ögonpartiet så att man slapp se ut som Uncle Fester. Tacksam. Filorga är även det ett märke som jag är ett fan av. Alla produkter jag testat hitintills har gett resultat. Egentligen borde det väl vara en självklarhet, men dessvärre så finns det ju en del nitlotter också. Men den här tillhör alltså de som gör det som jag vill att de ska! Skönt- när ingen unge i ens närhet gör det menar jag.

Gokväll.

 1. Det är verkligen inte lätt med ögonkrämer. Jag är 30 precis och mörka ringar och svullnader runt ögonen har ju kommit som ett brev på posten.. :/ Men! Jag blev övertalad tillslut att testa Lancome’s Genifique Light Pearlserum.. Efter mkt tid och tålamod såg jag faktiskt en markant skillnad runt ögonen. Faktiskt ljusare och inga megapåsar (dom kommer iofs när jag är riktigt trött ändå).. Nackdelen är att jag tycker appliceringen med kulan är jobbig så det är oftast jag slarvar med användandet. Vad gäller ögonkräm tycker jag Lancome’s Multilift gav en synbar minskning av kråksparkarna, betydligt bättre än Diors XP ögonkräm (jag är stort fan av Dior, annars). Man får testa sig fram, men det är dyrt. Då är det bra man kan dela med sig av sina erfarenheter 🙂

  1. Tack för tipsen! och- håller med om den där kulan. Orkar inte med ritualer- vill att det ska gå kvickt!

 2. Några inlägg sedan tipsade du om vad man ska tänka på när man sköter vinterhuden i form av Do’s and Dont’s, MEN du glömde tipsa (tycker jag iag) om krämer som innehåller e-vitamin och olja. Dör väl en smula i denna djungel. Har du några tips så här på rak arm.

  1. Estelle & Thild ansiktsolja, Loreal Nutri gold face oil och Vitamin E serien från The Body Shop tex. Man kan också hetsäta mandlar och frön… Och som mask för extra boost- Elizabeth Arden Pro repleneshing masque.

 3. Sanna skriver:

  Tack för tipsen! Har precis börjat använda Filorga-krämen, ska bli spännande att se vad jag får för resultat.

  1. Återkom gärna med betyg ; ) Lycka till!

 4. jamen det är ju den där filorga jag har!! (skrev om den i en annan kommentar en gång, när du skrev om en rymdkräm (?) från samma märke). Det jag inte fattar är när man ska he på den? morgon? kväll? Jag fattar att man får göra som man vill, men är den liksom ytligt utseendeeffektiv så att det inte spelar roll om man her på den på kvällen eller är den äkta så att det är bra att använda den på natten? Ber om ursäkt för ordet ”he”, hoppas du förstår norrländska.

  1. Jamen Grattis! Dutta på den i formen av ett bakvänt C med start från mitten av brynbenet och sedan nedåt mot yttre tinningen och avsluta en liten bit ner på kindbenets högsta punkt. Inte för nära varken ögonlock eller nedre fransrad. Använd både på morgon och kväll för bäst boost ; ) Shit vad snygga vi kommer bli!

   1. Sofia skriver:

    Nu blir jag förvirrad. Om man vill komma åt påsarna bör man då inte smörja PÅ påsarna?

    1. Ögonkräm ”vandrar” runt på området och är verksamt trots att det inte klickas och smörjs direkt ovanpå. De ska inte smörjas tex närmast nedre fransraden el ovanpå ögonlocket eftersom det kan tynga ner och påsa till det. Men om en specifik produkt säger att du ska smörja med den över påsar,ringar och rubbet så ska du naturligtvis göra det. I överlag med kräm-alternativen- inte. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..