Tips på primers

Är på galet bra humör för tillfället. Har sedan cirka 3 månader tillbaka gått upp mellan 04.30-05.00 på morgonen. Nu börjar jag tappa tålamodet.

Kan vi åtminstone gå upp vid 06.00 så att man känner att världen inte längre är som en scen ur en katastroffilm där ingen överlevde?

Det är orimligt att jag ska agera jycklare från och med denna okristliga tid och fram till att Rapports nyhetssändning vid 19-tiden (har inte sett nyheterna sedan typ 2009 för övrigt- en snabb uppdatering ngn?). Kulmen har nu nåtts med Vincent som trots hysterisk övertrötthet ska ställa sig upp i sängen. Hela tiden. Dygnet runt. Har kommit på mig själv med att mumla saker som ”Vad är ditt problem” ”Vad är det du inte förstår” och det glädjestrålande ”Jag hoppar ut genom fönstret nu” vid 02.10 tiden om nätterna. Dock verkar det inte röra honom i ryggen och han fortsätter as we speak att krampaktigt stå och stirra på mig från spjälorna.

Så med denna frustration i kroppen tänker jag nu introducera några primers att kolla i in.

Till att börja med så är en primer en produkt som döljer ojämnheter som porer och mindre ärrvävnad och som neutraliserar hudtonen om den är kluven åt olika håll, till exempel rödflammighet och annat uppiggande. Då är t ex en färgad primer i nyansen grön bra. Primern smörjs in efter ansiktskrämen och innan din foundation.

Nu till den faktiska produkten och olika bra:iga på marknaden:

1) The Body shop Instablur, 225 kr. Har berättat om den här innan, HÄR. Och där säger jag ju det mesta om denna för mig supereffektiva produkt! Älskar den helt enkelt. Gör allt det som jag kräver av en primer- slätar ut, fyller upp och håller basen på plats. High five! (… it left me hanging…)

2) Mac prep & prime, cirka 280 kr. Den här primern är flitigt använd av proffsen backstage på fashionweek i tex Milano. Den ger fukt och lugnar och tar ner rödflammighet och döljer porer och sådant tjafs och håller basen där den ska vara. Väldigt bra om du är torr!

3) Smashbox Photo finish targeted pore & line primer, 255 kr. Duttas på alla de ställen du vill jämna ut, alltså inget klassiskt smörj. Fyller ut och mattar ner och bra på en lite mer blank hy. Håller genom dagen och jag gillar den för att den är effektiv och ger resultat asap, Däremot inte förstahandsval om du vill ha lyster eftersom den tar bort glans. Då finns det andra varianter från samma märke som fungerar bättre för ändamålet.

4) Laura Mercier foundation primer, 320 kr. Den allra första primern jag inhandlade ever (Backstreet Boys spelades ute på klubbar och man drack shotskanna..) och den håller än! Jämnar ut huden och sitter fint genom dagen. Mattar inte ner alltför mycket vilket gör så att lyster fortfarande kan anas. En klassiker att älska.

Nu har Vince precis somnat. Måste skynda sova en stund jag med även om jag hatar att stress-sova. Men kommer inte vara en fin person idag annars så be aware…

Gonatt.

LOADING..