The mascara battle!

Its on!

Legobyggande, dammsugning och annat livsbejakande får nu ta paus för mer spänningsaktiverande aktiviteter- så som mascaratest.

Dagens fransar har målats i Max Factor Masterpiece glamour extensions 3 in 1 Volumising mascara, 149 kr och Oriflame The one Eyes wide open mascara, 159 kr (99 kr just nu HÄR).

Vi kan kalla dem 1 och 2 där Max Factor är nr 1 och Oriflame The One nr 2, utan att de för den sakens skull ska uppfattas som redan bedömda.

Här är alltså resultatet.

Nr 1) Max Factor. Satte borsten som är relativt smal och lång men med en sida som är snäppet bredare precis intill fransötterna och drog utåt, kanske typ 6 gånger. Det blev ganska direkt kolsvart ända längst in, vilket jag i vanliga fall kan tycka är ganska svårt att få till utan att peta i ögat och bli allmänt galen på kladdet. Hade dessutom båda kidsen i badrummet och Vincent klättrade på mitt ben. Bra betyg för enkelheten alltså. Sedan till längden. Blev kanske inte sådär WOW ITS AMAAAAZING-längd men visst, helt ok för en vardagsmakeup. Till fest (var tredje år) vill jag ha mer effekt dock. Volym? Njae. Inte så värst faktiskt. Lite svenskt lagom. Målade först med borsten liggand eoch sedan stående för att liksom trycka upp fransarna en och en. Inget extremt resultat dock.

Nr 2) Oriflame The One. Har testat en del från Oriflames mascara-segment nu och måste säga att de är med i ligan som fighter om topp 6 åtminstone! Den här ger inte samma fylliga känsla som MF och kommer heller inte lika nära fransroten men ger längd och framförallt spridning av fransarna så att det blir den där fjädereffekten alla snackar om som man ibland kan tro är lika troligt som att barnen skulle sova till 09.00. Men plötsligt händer det (mascaraeffekten alltså). Åter igen kanske inte den mascara jag skulle välja för en drink ute men vardagsfin- absolut.

Snart kommer min svägerska förbi för att hämta upp solskydd som ska testas. Stackarn ska åka iväg till sydligare breddgrader utan barn och sådant. Good for her. Sedan ska hon ta hand om Vince och Hugo medan jag får handla på Coop ostört. Oop opp! Enkelt att göra mig nöjd nowadays.

  1. Marie skriver:

    Hej!
    Jag lääängtar efter ett inlägg om bra cremer med C-vitamin i 🙂 Den jag kikat på är från Babor Complex C créme, dock lite dyr (men jag behöver mkt C-vitamin!) är det värt att lägga föräldrapenningen på denna? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..