Vardagsfräsch hy

Dag 5 som magsjuka individer. Fortfarande inte av kaskadspyor så man får väl vara ödmjuk och tacka för energin hos alla familjemedlemmar. I alla fall 50 procent av dem, som vanligt.  Inte för att jag vill att mina barn ska vara sjuka och deppiga, menar bara på att det liksom är som att ha speedade bajsmaskiner hemma.

Idag har jag med andra ord åter igen fått min enda sociala tid med folk på över 105 cm från balkongbyggarna och det blir inte mer än ”Tja” och korta fraser som ”Fan vad det regnar” eller ”slitigt det här asså”. Och jag nickar förstående tillbaka. Kanske pratar de om att bygga balkong? Jag menar på att de syftar på kids hemma och markservice..?

För att sprida någon form av glöd kring dagen så testas Maybellines nyheter Baby skin instant fatigue blur, 99 kr (På H&M just nu och lanseras i övriga butiker vecka 10)  och Dream bronze BB, 119 kr (lanseras i maj).

För att experimentera med det något mörkare (…) partiet under ögonen så kör jag på Kiehl´s Clearly corrective dark circle perfector Spf, 315 kr (lanseras den 6 april).

Baby skin ska fungera ungefär som en BB och primer, dvs släta ut och jämna till hudtonen samtidigt som den ger fukt. Den ger även en gnutta lyster. Det finns två varianter, Warm apricot som går åt det mer beiga hållet och Cool rose som är mer rosa. Den sistnämnda skulle jag nog bara rekommendera en mycket ljus hy, annars känns den andra som ett bättre val för de flesta. Den ska smörjas på innan din foundation eller BB cream. Själv drog jag på den innan Dream Bronze BB. Kändes inte märkbart lyster-tjoho-effekt men tunt och gav hyn en len och slät yta. Hudtonen såg även lite jämnare ut.

Dream Bronze BB ska dölja ojämnheter, skydda med Spf 30 och ge hyn en solkysst (tänker alltid på Gisele och blir besviken) look. Kan inte låta bli att dra parallel till mammas brunkräm hon hade när jag var runt 10 år ung. Lite samma grej, fastän en mycket tunnare och fräschare variant såklart. Gav hyn en lagom fin färg så att man inte ser fullt så sjuk ut och var enkelt att få jämn. Blev verkligen effekten ”Osminkat sminkad”. En concealer på eventuella otäckheter så är man på banan!

Dark circle perfector ljusade upp på sekunden jag duttade på den under ögonen. Det är super att den har Spf 30 eftersom det är mycket UV-ljusets fel att vi åldras i hyn i förtid. Nu har Kiehl´s även forskat och kommit på att missfärgningar i ögonpartiet kan bero på inte bara dålig blodcirkulation utan även UV-skador och melaninproduktion (det ämnet som gör huden mörkare). Med bland annat det förträffliga ämnet C-vitamin och koffein ljusar den upp och tjoffas på efter din vanliga ögonkräm. På sikt en friskare hy kring ögonen och just nu och här en piggare blick.

Nu ska jag passa på att inta koffein även i kopp då Vince somnat och Hugo ser på avsnitt 5033 av Quack pack. Tack för att jag fick prata vuxenprat några minuter… You´re my rock.

 

 

 

 

 

LOADING..