Välj rätt nudefärgat lack efter din hudton

Gokväll!

Så äntligen var det sommartider- hej hej. Ingen var mer glad än jag eftersom det i sin tur betydde att jag och Vincent baxade upp oss den mer normala tiden 05.30 istället för 04.30 Grymt! Kände mig nästan pigg!

Dagen har spenderats med tvätt (otippat) och en utflykt till trädgårdsmässan. Skulle få lite inspiration till balkongen men de ”balkonger” som hade smyckats på plats var typ mindre piazzor och mer showrooms för varumärken än inspiration, dessvärre. Kom hem med två små krukor i form av converseskor (…) och ytterligare en kopp kaffe i magen. Mission completed… Men ger mig själv en extra poäng  för att ha tagit mig ut genom dörren i Mordor-vädret.

På tal om absolut inget med trädgård, kaffe eller icke-existerande sovmorgon så tycker jag att vi ska prata lite om nudefärgade nagellack.

Ibland kan man ju tro att det liksom bara finns en och samma nyans som heter just nude och att den ska passa oss alla. HA. Inget, INGET, är så enkelt som det låter. Det vet vi ju alla. Lite som om tvättmedel skulle heta bara ”tvättmedel” och stå på en endaste hylla i matbutiken. Eh… har du varit på Wallmart? Just sayin.

Nude alltså. För att göra det lättare för dig att välja ut din perfekta nyans av ”nude” kommer därför här en mini-guide!

Vi börjar med en väsentlig sak för att resultatet blir snyggt (eftersom det är så ofantligt trist när det blir misslyckat när man äntligen tar sig tid för nagelvård menar jag…): Måla aldrig för tjocka lager med nude-färgade lack. Keep it simple, och låt det hellre gå åt det transparenta hållet än att det ser ut som ett förhårdnat mesost-plåster.

DU ÄR MYCKET LJUS I HYN: Hands up för en blekare variant i beige ljusrosa.

DU ÄR MELLANLJUS: Rosabeige eller en mer bruntonad nude. Och utan gula undertoner eftersom det kan göra så att naglarna och hudtonen liksom smälter ihop. Man vill ju inte ha en skinn-nagel.

OLIVFÄRGAD: Beige med en hint av persika. Sjukt snyggt om man har fått lite färg!

MÖRK: En nude nyans med rosigt rosa i. Tänk mer värme än kalla toner och hellre mer rosa än just beige eftersom det bara gör så att naglarna blir som Ove i solsidan, om du förstår vad jag menar.

Här är några favoriter bland vårens nudelack (ok, det till höger är kanske inte fullt så nude men slinker med ändå för dig med mellanmörk hudton).

Från vänster: Babor i färgen Piano beige 145 kr, OPI i färgen Put it in neutral 155 kr, Chanel i färgen Precious beige 255 kr, Essie i färgen Perenniel chic, 129 kr och två varianter från Lancôme i färgerna Rose monceau och Inattendue 190 kr styck.

Har nu försökt natta Vincent i 45 minuter. Glömde visst av att tiden var annorlunda även till kvällen. Men det måste ju betyda att han sover liiiite längre imorrn..?   Moahahahahaha.

 

 

 

 

 

  1. Sofia skriver:

    Men om man nu har bleka nävar fast med torra, nariga och RÖDA nagelband/fingertoppar, hur tänker man då? Ett riktigt ljusfärgat lack känna som det framhäver det röda. Och det slipper man gärna… Hur överlever man torka-bebin-i-rumpan-20-gånger-om-dagen-samt-tvätta-utedagisungens-snusktassar-rimligt-ofta-perioden utan att händerna dukar under i nare och sprickor?

    1. Ha ha- jag förstår EXAKT vad du menar ; ) Jag hade avvaktat med nude helt faktiskt. Och lack i överhuvudtaget, om det inte är transparent och har vårdande egenskaper! Finns bra varianter för torra naglar från bla Essie och Scratch nails. Smörj in nagelbanden med nagelolja så ofta du bara kan och använd handkräm, gärna många gånger per dag men i alla fall kvällstid innan sängdags om du har svårt få till det om dagarna. Och håll ut! Snart blir det varmare…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..