Eyes wide shut!

Men inte för att jag är sexig och går runt som i filmen. Nopp, mer för att uppstigning kl 05.00 IS A NEVER ENDIIIIIING. Så.trött.bara. Men vad göra? Kulmen nåddes vid lunchtid när jag skulle rädda en välfylld blöja från att ramla ner från skötbordet när Vince gjorde en slags saltomortal, och jag lyckades med att sätta hela handen i härligheten. Vid 15.30 snåret kände jag att det inte tjänar något till att gå runt och grina över omständigheter som man ändå inte rår för, så som bajs på händer och uppstigning innan sänggående, typ.

Så det blev fredagsplock och vin till måndagsmiddag istället för fiskpinnar och blomkålsmos med ett glas ljummet vatten som planen var. Varför misär:a till det ännu mer liksom.

Nu känns det i alla fall lite bättre eftersom Vince har somnat och Hugo verkar ha en ”bra” kväll, vilket i sin tur betyder att han snällt tittar på Quack pack och säger ja tack, mamma och nej tack, mamma. Sådärja.

Apropå halvt stängda påstiga ögon: Ögonkräm. Hur smörjer du på den?

Lite fram och tillbaka och utan så mycket fundering kring hur det egentligen dras i huden kring ögonen? De flesta gör helt säkert just så. Men! Här kommer kruxet- ögonen kan svullna mer om du smackar på en ögonkräm i ett lager ovanpå tex hela ögonlocket. Tänk istället så här:

Som jag lite pedagogiskt försöker förmedla så är det i formen av ett ”C” som den ska duttas på. Tänk en båge från under ögat och upp mot brynbenet. Och använd ett lätt finger (alltså inte ett som väger mindre, utan tryck mer löst om du förstår?). Jag använder alltid lång- eller ringfingret till att applicera allt från ögonprodukter till concealers eftersom det per automatik gör så att man inte massakrerar huden på känsliga områden.

Dagens livsviktiga tips alltså.

Hoppas ni alla får en fin kväll. Och smörjer in er med ögonkräm i ett ”C”.

 

 1. Aha, minsann, ett C. Jag har hört att man ska lägga det på benet runt hela ögat, men C it is alltså. En annan fråga, du kloka: Jag orkar inte hålla på med foundation, och hittar inte rätt ton sedan favvomärket ändrade sin för snart eh 8 år sedan… Så nu vill jag ha något enkelt som är bra. Lite äldre hy som det så vackert heter, är 44. Blank, lite större porer på vissa ställen. CC? BB? Peter Thomas Roth? Lumene? Hilfe! Jag använder Neostrata anti-ageing serie till all hudvård, rengöring, serum, dag och natt, ögon etc.

  1. Kolla på bareskin brightening serum foundation från Bareminerals. Även Repairing tint & blur moisturizer Spf 30 från Algenist/ Sephora. Lycka till!

 2. Petra skriver:

  Aha! Det var ju bra att veta! Kan du inte bjucka på några bra ögonkrämer också? Både anti-rynk och anti-sväll, och annat som de ska vara bra för 🙂

 3. Malin skriver:

  Underbara Emma! Tack för härlig läsning och livsviktig kunskap. C och V, mkt matnyttigt på bara några dagar.. 🙂 puss

  1. fatta hur snygga vi är när vi kommer till Ö?! Puss

 4. JB skriver:

  Ok. C it is! Jag gör allt som du tipsar om. Jag köper allt (nästan) som du rekommenderar. Du har förbättrat mitt liv. Tack snälla.

  1. Ha ha- vad rolig du är. Kul! Tack för feedback!

 5. Förhoppningsvis kanske den morgonpigge lär sej sova lite längre när ni har semester. Det har varit då mina barn kommit in i annan rutin, tillsammans med resten av familjen 🙂

  1. Ingen vore mer lycklig än jag! Fingers cross inför sommaren och 1-års gränsen…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..