3 basfavoriter just nu!

Idag är en sådan där dag då min intention är att bygga en pyramid, svänga förbi Obama och ta en kaffe, bygga 4 skolor i Afrika och leka med Vincent innan Hugo ska hämtas på förskolan. Trots dessa planer har jag lyckats med att få i mig och barnen diverse måltider, fått på oss kläder och tvättat en maskin och… ja, det var nog det hela.

Men nu har Vince somnat och jag rusat in till datorn och kan maila Obama och säga jag blir något fördröjd samt skriva 1-2 meningar på sommarnummer till Mama och planera ett spännande podcastavsnitt (YES! Vi ska producera ett nytt på temat sol nästa vecka, håll utkik!).

Tänkte även presentera några nya basfavoriter som alla tre är varianter av den så kallade CC-creamen. CC står för vanligtvis för Colour correct, Complete correction och Color control.

Vi börjar med Chanel CC Cream, 695 Kr som lanseras i mitten av Maj och är en ny storfavorit!

O vad den har hjälpt mig många morgnar med hetsig makeupsession. Huden blir jämn, får massvis med lyster (!) och känns dessutom återfuktad och fräsch. Dessutom har den hela Spf 50 och är därför suverän på alla som får röda fejs när vårens alla glada dagar i parken börjar bli fler. Jag har använt krämrouge på kinderna med den här som bas för att fejka sundheten ytterligare. En väninna till mig fick också testa den här och hon är helt såld och hojtar till folk att ”de MÅSTE köpa den!”. Jag mé. Fastän kanske bättre önska dig av någon givmild person i din omgivning, kanske till Mors dag? JAAAAA- så gör vi!

Nästa CC:are på bilden är YSL Forever Light creator CC Crème, 560 Kr. Like like like! Lätt att smörja på/få jämn och ger fin lyster och täcker det som behövs. SPF 35 vilket ju är superduper så man slipper alltför många moment på morgonen nu när luncher kan intas utanför grottan.

Till höger ses By Terry Cellularose moisturizing CC Cream, 635 kr.  Jag citerar från pressmaterialet ”Nedmattande ”soft-focus” mikrosfärer jämnar ut hudens struktur och minskar skavanker för en strålande finish”. Några frågor på det? Stämmer faktiskt så bra att jag väljer att ge er den definitionen också. Den återfuktar som en ren ansiktskräm och jag skulle vilja säga att det en dåligt stressdag faktiskt skulle funka att enbart använda den här för att ge huden fukt, lyster och en utjämnande effekt. Visst verkar den urusel..?

Nu ska jag hinna med de andra sakerna jag tjatat om. Ses!

 

 

 

 

 1. Karin skriver:

  Hej Emma!

  Tack för bra blogg och podd.

  Jag har en fråga gällande concealers/correctors. Jag får aldrig riktigt till det tycker jag… Jag har en flytande ögonskugga man ”smetar på” ögonlocken, sen liksom stelnar den och sitter som berget och rör sig nada! Vet du om det finns någon motsvarighet vad gäller concealer? Främst uppljusande för området under ögonen.

  Tack på förhand 🙂

  Karin

  1. Hej Karin! tack för att lyssnar och läser : )
   Jag skulle rekommendera dig att att testa Dark circle perfector från Kiehl´s som jag själv börjat använda. Läs mer här http://blogg.mama.nu/beauty-emma/2015/03/06/vardagsfrasch-hy/ Den kan förutom att dettas under ögat med fördel användas ovanpå ögonlocket. Fungerar toppen under skuggor och ger en ”pigg” blick trots det omvända sinnet ; ) Inte som en krämskugga som sitter som berget kanske men bra. Det hade ju varit grymt om en sådan fanns?! Lycka till!

 2. Emma skriver:

  Jag älskar din blogg!! Är en skönhetstörstande blivande 2-barnsmorsa som har läst igenom din blogg som en besatt de senaste kvällarna!

  1. Tack Emma! Lycka till med pärla nr 2! Kram

 3. greta skriver:

  Hej Emma, jag har rosacea, vissa dagar inget alls men efter att jag använt smink så dyker det upp som ett brev på posten. Mineralpuder funkar utan att jag får problem men man skulle ju kunna dölja lite mer ibland utan att utslagen poppar upp. Har du något tips vad man skulle kunna använda för BB-krämer ?

   1. Annika skriver:

    Kan den funka även på en hud med perioral dermatit?
    Känner inte att en CC för 600 kr som det tipsas om i inlägget passar mig då jag kladdar upp en tub alldeles för fort.

    1. Se svaret ovan till Greta! Tror den ska passa bra om din hudläkare tillåter makeup.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..