Sol i sinne- solkräm i minne

He he- Jag är verkligen överjordiskt bra på att få till rubriker ibland!

Sitter nersjunken på en köksstol och har precis fyllt i deklarationspapper känt mig som 9 år på en kurs på  Universitetet.

Idag har jag letat balkongmöbler, promenerat runt tullarna cirka 3 gånger, hängt vid gungställningen i Vasaparken tillsammans med cirka 240 andra glada och alerta föräldrar och intagit middag på lokal- allt med kidsen i släptåg (i parken och gungorna kanske det inte var så oväntat att de var med iof). Det har med andra ord bjuckats på både en och två glassar och fruktpauser för att överlista de små ligisterna.

Nu är jag relativt matt och dricker en kopp kaffe för att hänga kvar tills klockan slagit 21.15. Par-t-heej!

Imorse läste jag en notis i morgontidningen att föräldrar tycker sig ha klarat av att smörja in sina barn bättre med hjälp av BVC´s information om solens skadliga påverkan i ett tidigt stadie. Alltså…Är det för att jag jobbar i branschen som jag blir helt förvirrad över att folk inte skyddar sina barn mot solen..?

Hur ser du på saken?

Jag nämnde tidigare att jag och min kollega Hanna spelade in ett avsnitt till Snygg-helt enkelt i veckan på temat ”Solmyter”. Mycket passande denna rosé-sipprande altan-tid stå i lekparken med hjässan mot solen i 3,5 timmar och bränna av skalpen-period. Vi passade på att fråga ingrediensexperten Pär Svanberg och Jessica från Apoteket om allt som vi kan tänkas behöva veta innan vi skickar ut både våra egna blekfis-ansikten och barn i solen.

SÅHÄR: Känner du dig det minsta osäker på hur mycket man ska tjorva in kidsen med från tuben, eller om du är livrädd för att se ut som Uncle Fester TROTS att du haft sommarledigt för att du använt dig av SPF högre än 6 (ärligt, ta bort den löjligt låga faktorn- det är 2015!!!)… DÅ ska du utan tvekan lyssna! Jag hojtar när det ligger uppe!

Och du, om du inte vet svaret på frågan nedanför så befaller jag dig faktiskt att lyssna…  Sådetså.

[poll id=”6030″]

Dags läsa en sida i min spännande pocketbok som kommer att vara utläst någon gång kring min 60-årsdag om jag fortsätter att somna efter 5 meningar.

  1. Känner mig sjukt träffad! Jag fullkomligt älskar att solen gör mig brun och vi spenderar många dagar i solstolen på semestern. Självklart smörjer jag in mig, men inte i Spf 50.
    Barnet smörjer vi in, men inte heller hon kommer hem albylvit från semestern. Absolut ej bränd är bäst att tillägga.

    1. Sol är ju hur härligt som helst! Men vi kan ju se till att sola smart, och ta pauser från solen då och då under dagen. Och använda bra solskyddsmedel med minst 20 i Spf (och UVA-märkning!).

  2. Hej! Har du hunnit testa kiehl´s krämen för ansikte med sf 50 än? Tack för att du nämnde den i tidigare blogginlägg. Jag är nyfiken att prova nya höga solskydd för ansiktet då jag behöver ha det, men är trött på att se blålilaaktig ut. Även trött på att ha provat någon kräm med högt skydd som är färgad och gett känslan av att ha lermask på sig. Förresten, hur gör du? Lägger du på dagkräm under ditt solskydd på morgonen? Allt gott!

    1. Hej Therese! Förlåt sent svar! Jag skriver aldrig om ngt som jag inte testat- så ja- kiehls har det smorts med. Gillar både den och Exuviance (som ger en jämnare hudton på studs och Spf 50). Inga vita hinnor, fin lyster utan att bli blank. Jag har just nu dagkräm med både UVA och UVB skydd i med Spf 30, men när det inte finns i min fuktkräm avslutar jag med solkrämen överst. Lycka till!

  3. Hej Emma! Kan du inte skriva ett inlägg om mascara och hur man får dom perfekta fransarna? Samt vilken din favoritmascara är? Jag blir tokig nämligen! Jag har ännu inte hittat den perfekta mascaran för att undvika spindelben och att det klumpar och har sig. Jag använder ganska många lager mascara. Hjälp, hur gör man för att få tjocka fina fransar?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..