Från torr och grå till babylen med lyster

Gokväll alla tappra själar!

Hoppas ni haft en mysig ledig dag. Det kan ju variera det där, känslan över en röd dag i kalendern. En del ser fram emot ledighet med glada och relativt harmoniska barn medan en del andra kan känna en viss tveksamhet över de extra timmar som skall användas till att agera gycklare, kock och allmän uppassare. Min dag har hör och häpna varit ganska skön med en dagstur till landet där maskrosor drogs upp och pioner planterades om.

Kände mig som en riktig Ernst!

Men- påväg hem stannade vi till och åt och när jag sällskapade Hugo in på damernas så slängde jag en snabb blick in i spegeln och kände att detta kanske inte var min snyggaste dag under min livstid. Kanske faktiskt en av de fulare, eller till och med mest misäriga, rent skönhetsmässigt.

Köttsåret jag fick av Vincent häromdagen är fortfarande ruskigt likt en skada på en statist i en splattrig serie och min hy har som svar på mitt extremt sunda leverne i Marbella för en vecka sedan producerat dubbelt så mycket pormaskar och en hinna av nyansen gråbeige över huden. Lite oplockade bryn och ett otvättat svettigt hår på det så fattar du vibbarna.

Så… Väl hemma skyllde jag snabbt på panik över eventuella fästingar och rusade in i badrummet för en dusch med skrubbande, rakande, löddrande och hårtvätteri.

Under tiden jag skummade runt fick en av mina all time favourites när det gäller AHA-baserad peeling, Peter Thomas Roth Pumpkin enzyme mask, 659 kr HÄR, verka och när jag var färdig smackade jag in ett nytt serum över hela ansiktet, Bliss Triple Oxygen radiant protection energizing serum, 555 kr.

Pumpkin enzyme mask doftar som mjuk pepparkaka och masseras in på fuktig rengjord hy. Sedan får den verka i 3-7 minuter (om du är väldigt känslig ska du  undvika den här masken eftersom den innehåller AHA). Efter det sköljer du av den och jag lovar dig att din hy känns lika mjuk som gladpack i solen. Dessutom får du en lystereffekt på direkten och jag upplever att den även stramar upp linjer och lite häng.

Serumet är askunge-skimrande ljusrosa när man pumpar ut det och känns svalt och lätt på huden. Det blir även här en omedelbar lysterkic. Strike!

Hudtonen ska på sikt jämnas ut och hudens egna försvar ska på något bra vis återupplivas från de sovandes rike. Ingredienserna ska bland annat ha samma uppgift som en städpatrull enligt pressinformationen och smuts och föroreningar som lägger sig på huden och får den att bli glåmig ska neutraliseras och förvandlas (..?) till syre som sen skjutsas till cellerna som får mer energi. Detta låter ju mer och mer som en prinsessfilm!

Det ska smörjas på både morgon och kväll och sedan använder du din ansikts- och ögonkräm som vanligt.

Tycker mig höra TYSTNADEN i hemmet..? Är det möjligt? Sover alla?! Jag ska banne mig orka lyxa till det med lite ost framför TVn. Var nog en månad sedan jag satt i soffan. Känner mig pirrig!

LOADING..