Snabbkur för håret och 1 år som 2-barns mamma!

Idag var det exakt ett år sedan jag blev igångsatt på BB Sophia. Efter 1,5 veckor över tiden och en månad (hallåååååå!?) av starka värkar tyckte vi alla att det fick vara nog. Ut kom Vince, en ståtlig krabats på 4 kg.

Han beslutade sig dessutom för att endast köra en huvudkik i 5 minuter. Den var mindre skön, för att uttrycka det mjukt, och jag slog i traumat sönder min haka mot sänggaveln som fick sig en grop i cirka 5 månader (inte gaveln utan min haka). Det läkte dock, som det andra. Inte mitt minne dock… Im done!

Så är han i alla fall 1 år gammal.

Oj vad snabbt året gick!

Jämfört med Hugos första år så har detta varit som en snabbspolning av markservice och matande och nattspringande, och det har varit en aningens mer hektiskt än tiden hemma med Hugo. Eftersom jag är en sådan där som inte gillar den första bebistiden( ”HUR vågar hon?!”) så firar jag detta med ett glas rosé och mandlar på balkongen medan en hårinpackning får gå loss i testarna.

Mitt hår har idag varit lika sprött som peruken på Babsan. Överjävligt.

Pricken över i:et var när vi kom hem från 1, 5 timmar i lekparken och jag borstade igenom hjässan eftersom det kändes som om en mindre sandstorm gått loss där inne. Badkaret blev grått.

Panik:ade och lät Vince och Hugo leka loss i köket medan jag körde ett silverschampo i fem minuter och sedan arbetade in en extremt vårdande inpackning som fick kammas in ordentligt, som jag såhär 3 timmar senare fortfarande har kvar. Men det är faktiskt bättre att ha i den så länge som möjligt om håret verkar ha gått och deppat ihop.

Tidigare samma dag: Lyckliga timmen och vacker som en ros.

Den här inpackningen, Kerastase Masque Thérapiste, 399 kr, är min nya favorit när det är kaos i hårlandet. Det är till för mycket skadade och överpreparerade hår. Det står att det ska verka i 5 minuter, men som sagt, det ger ger mitt hår mer effekt om det får sitta i ett bra tag. Till höger ses även silverschampot jag använder för att få bort det gula i hårtonen, Original mineral TLC Blonde. 

Nu ska jag ta helg i en timme innan jag svimmar i säng. Imorgon är det dags för tårtkalas för släkten, och innan dess ska jag iväg och röntga magen för att leta gallsten. Jag försöker ständigt hitta saker att fylla mina dagar med- stort som smått!

 

 

 

  1. Jen skriver:

    Grattis! Vilken grej att fira första året, lite av min målbild just nu med två små hemma.

    1. Rent mentalt så är det så skönt att ha passerat 1-års strecket

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..