Kräm, enligt småfolket

Ibland känner jag mig manisk med mitt smörjande här hemma. Jag kladdar runt på mig själv och barnen och predikar om torr hud, solskador, eksem och hudbarriärer som om det inte fanns en morgondag.

Till och med Vince fattar hur man använder ett läppbalsam eftersom han demonstrerade detta häromdagen genom att helt sonika ta loss korken och måla sina läppar medan han sa mmmm *STOLT.

Hugo är ett vad jag skulle kalla en smula smågammal. Han kan t ex förklara för sina vänner varför det är så viktigt att föräldrarna ska gå till jobbet (”så att man kan åka på semester och bo i ett varmt hem och ha fredagsmys”) och han vet exakt varför man ska smörja in sig, tror jag.

JAG: Varför smörjer vi in oss?

HUGO: För att det är bra för kroppen.

JAG: Varför det?

HUGO: Är det en solkräm vi pratar om (STOOOOLT).

JAG: Nej, nu pratar vi kroppskräm, en vanlig.

HUGO: För att man kan bli torr och heta Karl den fnoskige (återigen- stolt).

JAG: Hur ska en kräm vara för att vara bra?

HUGO: Som den här (Vi smörjer med Sophie La Girafe Baby Body Lotion): Varm, okladdig och myyyysig.

JAG: Hur ska den dofta då?

HUGO: Du menar lukta? Som en kräm, det är alltid bra.

JAG: Om du måste välja mellan att bli insmord och att bada varje dag- vad väljer du då?

HUGO: Insmord med kräm *Gör ett pruttande ljud för att illustrera hur krämen trycks ut ur tuben.

Jag tycker att det visar på att det går att få till insmörjningen på de små rackarna med ett smart val av produkt.

Lite som med mig själv- är det kladdigt, jobbigt, tidsförödande och ineffektivt, njae, då blir det inte så mycket av användande. Men med en produkt som fungerar utan tjafs och som till och med ger mig lite myskänsla, så som Hugo tycker att  Sophie La Girafe Baby Body Lotion doftar/luktar, så lägger jag gärna engagemang på min hudvårdsrutin.

Eftersom barnens hud är mycket mer känslig än vår (under 2 år så är deras hud 5 gånger tunnare än en vuxens..!) så  är det dessutom viktigt att välja schyssta produkter som passar en väldigt känslig hud som inte alls är van vid starkare ingredienser eller parfymer.

Sophie La Girafe är ecocertifierat (innehåller med andra ord minst 95 % naturliga råvaror) och stärker upp och mjukgör den tunna huden, och dessutom boostar produkterna hudens naturliga funktioner så att den blir mer tålig inför framtiden. * Mother of the year!

Jag tackar kräm-guden för att mina kids hittat något som faller deras kräsna doftnäsor och epidemis i smaken. Hade liksom inte pallat med oinsmörjda barn (jag har issues, I know). Undrar om de kommer fortsätta med kletandet som tweenies? Eller som brölande tonåringar med skäggstubb? Det skulle ju vara så kul! Fingers cross.

  1. Lisa skriver:

    Hej Emma! Har dina barn atopiskt eksem? Isåfall fattar jag att du smörjer eller badar dem varje dag. Om om de inte har några som helst hudproblem undrar jag varför du krämar in dem? Nu är jag ju varken hudterapeut eller hudläkare utan bara en vanlig mamma, men jag tycker att kräm på hela kroppen varje dag verkar lite overkill och onödigt. Du skriver att du inte pallar oinsmörjda barn och att du har issues. Vad menar du? Vill du att de ska lukta på ett speciellt sätt eller att de ska ha silkeslena smalben under brallorna? Bara nyfiken 😉 no offence 😉
    Hade de små godingarna växt långsammare av balsamering hade jag lätt smort varje dag, för de växer för fort, tro mig. Helt plötsligt är de tretton och elva, hjälp, vart tog småbarnsåren vägen? Njut av dina små barn, även om du är trött som satan ibland.

    Kram från oraklet med krokoskinn (skoja bara, smörjer när jag är torr) som självklart smörjer solkräm (minst spf 50) på varje kvadratmillimeter av sönerna.

    1. Nopp- de har inga eksem. Och jag smörjer dem för att de är torra på olika ställen på kroppen. Skulle heller aldrig använda ngt som är parfymerat så det är det inte pga det. Sophie La Girafe är oparfymerat. Doften H pratar om är ju hans uppfattning. Älskar barnens doft au natural. Dessutom älskar jag ironi- och förstår att det kan vara svårt ta till sig ibland. Men sån e jag! ; )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..