Parfym när man har bebis?

Hmmmm.

Vad tycker du? Är det ok att spreja på sig en dust härlig doft när man har små knyten i famnen mest hela tiden? Lite lyx vill man kanske ha bland kräk, bajs och icke existerande sömn? Eller? Inte?

Personligen avvaktade jag ett par månader efter förlossningen, inte så mycket för att jag var rädd för att horn eller liknande skulle växa fram från barnens pannor om jag doftade Dior eller Lanvin, utan mest för att jag ville att de skulle känna min naturliga doft. Och för att jag ville känna deras bebisdoft utan störande moment.

Hur gjorde/gör du?

 

Vincent 1,5 månader, klappad av oparfymerad hand.

Johanssons_0074

 1. Kim skriver:

  Använde ingen parfym första månaderna för jag ville också känna bebisdoft och att jag skulle lukta bara mamma. Använder numera parfymerad tvål/schampo. Men oparfymerad kräm. Vill börja använda parfym igen då och då men precis som någon annan skrev är luktsinnet galet mkt känsligare så jag har svårt för min favoritparfym nu 🙁 Känns trist då jag verkligen var en parfymtjej innan och har sisådär 10 olika beroende på humör och liknande. 😉
  Kanske vänder någon dag min tjej är bara 11 mån.

 2. Ina skriver:

  Jag gjorde typ samma. Hade bara parfym när jag skulle på middag/fest utan bebis.
  Tog bort allt som var parfymerat. Efter några månader fick parfymerat schampoo o handtvål flytta in igen.
  Men jäklar vad mkt mer känslig man blir för dofter!
  Min mamma, som är regält inpyrd i Chanel Chance, doftar så starkt att om min unge hängt med henne så måste vi byta om på henom när hen kommer hem eftersom hen fullkomligt ”stinker” mormor.

 3. Jag har en liten på 2 månader och undviker parfym nu när han är så liten.

 4. Karin skriver:

  Jag använde inte parfym till vardags under väldigt lång tid, inte heller parfymerad lotion.. ( båda mina barn har ammats länge o sovit den största delen i vår säng tills de vart ca 1,5 år) Jag ville att de skulle känna igen min lukt o sen tycker jag att parfym luktar rätt starkt o jag tänkte på deras små näsor o deras luktsinne.. men jag använde parfymerad deo, tvål o när de va några månader även milt parfymerat tvättmedel (allergivänligt)…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..