Stolt, rörd och gråtig

I går hade Theo och Max sommaravslutning på förskolan.

Max blev tyvärr sjuk så han satt i mitt knä då alla sjöng men Theo stod där framme och sjöng för fullt!

Finns det något som lättare framkallar tårar än små barn som sjunger ”den blomstertid”? Så jäkla gulligt!!!

Och eftersom Theo ska sluta förskolan fick han diplom och en blomma. Min stora lille kille ska börja skolan!!!

I måndags hade vi även avslutningssamtal för Theo och hans fröken hade så mycket fint att säga om honom och hon fick även honom själv att prata så bra. Hon tog fram ett självporträtt som han gjort och sen fick han berätta vad han på bilden är bra på.
Theo blev lite pirrig och generad men sa tillslut att han var bra på att vara en fin kompis, han var modig, han var bra på att lyssna och minnas.

Älsklingen!!

Jag blir så stolt över honom. Han är så klok, snäll, fin och skärpt.

Han känns så redo för skolan!

Nu ska de gå några veckor till sen blir det en vecka semester i Stockholm, några veckor nere på österlen och sen FLYTTAR VI!!!! Helt sjukt. Det är verkligen inte långt kvar nu. AAAAHHHHH!!!! På ett bra sätt: )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

hög igenkänning: )

Bästa bilden!!!

Känner ni igen er?????: )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Midsommar-efterrätt

Igår hade vi finbesök!
Vivi, hennes son Knut och hennes kille Anders var här och käkade middag. Så himla trevligt!!

Jag gjorde en superenkel efterrätt som passar perfekt till midsommar.

Mini Pavlova med kola, glass och bär

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1/2 tsk citronsaft

Fyllning

  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • glass
  • bär

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum med hjälp av elvisp eller köksmaskin. Häll i sockret lite i taget. Vispa konstant i 5 minuter. Socker kristallerna ska inte kännas om du tar lite smet mellan fingrarna, då är den klar. Vänd i majsstärkelsen och citronsaften med hjälp av en slickepott.

Klicka ut maräng i muffinsformar som du ställer på en plåt. Gör en liten grop i dem så det blir som en skål.
Du kan självklart klicka ut all smet på ett bakplåtspapper så det blir en stor tårta stället för portioner.

Sänk ugnen till 120 grader. Ställ in plåten i ca 1 timme.
Sen stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar till ugnen är helt kall. Då blir marängerna sega och ljuvliga.

När det är dags att servera lägger du på glass, klickar på lite kola (karamelliserad mjölk) och bär.

Njut!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..