Hur kan man säga nej till den här????

Alltså kolla på den här tjejens ögon!
Hur kan man säga nej till den blicken? Nej, det går inte!!

Leia har varit lite småhängig ett tag men nu de senaste dagarna känns det som om hon har fått lite ny energi.

Jag tror, om jag har räknat rätt, att det kan bero på skendräktighet. Det har gått ungefär 10 veckor sedan hon löpte och då brukar hon bli skendräktig dvs hon tror att hon ska få valpar… Hon äter jättemycket för att bunkra upp, hon bäddar i våra sängar, hon vill bara sova mm Ja ni vet hur man själv var när man var höggravid bara det att hon inte är det: )

Men som sagt de senaste dagarna har hon varit mycket piggare. Jag har inte behövt dra runt henne på promenader, hon har ”lekt” lite med andra hundar (i 2 sekunder…) och hon har ätit helt normalt. Sen får man ju inte glömma att hon är lite till åren, 9 år, så det är ju inte konstigt att hon drar ner på tempot.

Jag ska iväg till en veterinär med henne idag för vi behöver mer av hennes vcccin. Hon är pollen och kvalster-allergisk och får därför 1 spruta varje månad, som hjälper jättebra och som jag ger henne i nacken, men nu håller det på att ta slut så vi måste beställa mer. Hur nu detta ska gå på dålig franska får vi se…: )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Borde man åka till sjukhuset??

Nu är jag hemma i Bryssel igen efter två intensiva och roliga dagar med Bäst i Test.

Man får göra så sjukt galna grejer.

Nu har jag gjort alla tester så nu är det paus för min del till december då vi ska spela in studioprogrammen.

Jag mår bättre nu men det är fortfarande inte hundra.

Tyvärr har Theo blivit sjuk också.

Min mamma som har varit i Bryssel och hjälpt till med barnen när jag varit i Stockholm fick åka in till skolan och hämta Theo i måndags. Han hade feber och hade ont i huvudet. Sen visade det dig att han hade slagit i huvudet tidigare under dagen i stengolvet (konstigt att läraren inte så ngt till mamma när hon hämtade…) så det förklarade huvudvärken. Nu har han haft feber, runt 38-39 grader, men han klagar inte på huvudvärk längre.

Men kan febern ha ngt med slaget att göra? Borde vi åka in till sjukhuset och kolla?

Jag tror iof att sakerna inte har med varandra att göra men man blir ju lite fundersam.

Sjuklingen ligger fortfarande och sover. Klockan är 09. Han kändes inte lika varm nu. Skönt!!

Max fick också vara hemma idag så det står mysdag på schemat!!

  1. Amanda skriver:

    Hej Carin! Har eg. ingen kommentar på inlägget ovan men några kommentarer kring ”mammasanningarpodden” som jag följer med stort nöje 🙂 Eftersom jag inte har instagram eller dyligt (och inte avser att skaffa) får kommentaren hamna här istället. Senaste avsnittet pratar ni om de som åker till Danmark för att skaffa barn på egen hand. Det blev lagligt i april 2016 i Sverige och jag är en av de lyckligt lottade som fått egna barn (tvillingar) på detta sätt i Sverige, tänkte uppdatera er så ni har rätt info 🙂 Sedan undrar jag om ni kunde ägna någon ”mammasanning” framöver åt miljöhacks i familjelivet. Ni har ju tagit upp detta med hur man enklast flyger med små barn, men i dessa tider efterlyser jag hacks för att kunna välja att åka tåg med barn samt om lyssnarna kanske har andra ”miljöhacks” typ vi handlar alla barnkläder secondhand och den eller den kjedjan är bäst på overaller…? Dåligt exempel kanske, men hoppas du/ni fattar. Annars tack för en mkt underhållande och nödvändig podd när vardagen känns jobbig 🙂

  2. Hej Carin,
    Jag skulle råda dig till att skaffa en egen barnläkare (alt. husläkare) det är verkligen toppen att ha och slippa åka till sjukhuset varje gång det sker något. Här i BE finns det mycket gott om läkare och säkerligen engelsktalande sådana där ni bor. Man blir ”kund” hos sin läkare och man lär känna varandra. Jag har tre barn och det har verkligen varit skönt att ha sin egen barnläkare som jag har kunnat ringa och fråga ifall jag varit oroligt och osäker på ifall ett läkarbesök behövts eller inte, hon var också tillgänglig på kvällar, helger (i nödfall) och kunde även göra hembesök vilket även husläkarna givetvis gör. Väljer man sin egen husläkare och meddelar sin mutuelle detta så får man också högre ersättning från denne. Belgien har flest läkare per capita i världen, dem är som egna företagare och har oftast sin mottagning (cabinet) i sin hemmabostad så ifall du promenerar runt i era kvarter eller i byn så finner du säkert flera stycken eller så frågar du grannarna eller andra skolmammor för rekommendationer. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Det här har jag INTE tid med!!!

Idag har jag spelat in ”Bäst i Test” hela dagen i ett regnigt Stockholm.

Allt har gått jättebra men tyvärr har jag inte känt mig på topp. Jag tror inte att detta märks i rutan men det känns i kroppen.

Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk eller vad det är men det här har jag verkligen inte tid med!!

Jag har fortfarande ont i min nacke efter min kullerbytta som jag gjorde för typ 2 månader sedan…. Ni kan läsa om det här,,,,, och den smärtan går upp i huvudet så jag har haft halvmigrän (är det ett ord?) väldigt länge men idag efter inspelningen fick jag en massagetid hos Spa by us. Jag har varit där förut och varit jättenöje men idag var det något extra. Det gjorde brutalt ont men Fanny, massören, gjorde underverk. I 75 minuter knådade, tryckte, pressade och masserade hon och det var längesedan jag kände mig så här bra (och mörbultad: ).

Jag vet att det inte är superbra att ta massage när man är lite halvkrasslig då det kan trigga igång något men det är det i så fall värt. Hellre snorig än migrän!!!

Tanken var att jag skulle träffa min poddkollega Vivi och käka middag men jag avbokade det och gick och käkade snabbt själv. Drack en nyttig juice och tog en spicy maträtt. Tänker att det kanske hjälper med antioxidanter och vitaminer och chilin kanske skrämmer iväg bacillerna: )

Nu ligger jag på mitt hotellrum och ska alldeles strax släcka lampan.
Snälla håll tummarna för att jag mår bättre i morgon!
Tack!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..