Skrattgaranti

I kvällens avsnitt av Bäst i Test kan jag faktiskt garantera att ni kommer att skratta vilket behövs i dessa tider.

Kvällens gäst är Nasim AlFakir



Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Mamma, ta den här!!

– Mamma! Ta den här!!

Är det ngn som känner igen det här???

1 cykel, 1 hjälm, 2 jackor, 1 koppel, 2 otroligt bra pinnar och 3 stenar

När man inte tror det går att få hem mer saker från skogen…. jo då, då hittar de världens bästa pinne som de absolut inte kan bära själva, och som mååååste följa med hem, utan som du måste ta trots att du har hur mycket som helst i händerna.

Ja hörrni:)

Vi fortsätter våra dagar med hemundervisning och att undvika folk. Skogen är vi i varje dag vilket är en fröjd för oss alla. Frisk luft och massa att hitta på!

Men det går ingen nöd på oss. Killarna är nöjda och glada och vi är friska.

Hur mår ni?

  1. Linda skriver:

    Känner så väl igen det där!
    Ingen av de två hundra pinnarna från varje promenad får följa med in så vi har en gigantisk hög utanför trappan på framsidan. Typ det första man ser när man går in genom grinden 😀

  2. Elina skriver:

    Gick hem från förskolan i djupsnö med 1 barnvagn med barn i, 1 hund i koppel, 2 ryggsäckar, en snowracer med barn 2 på och hör ”Mamma kan du bära min snöboll?”…. Gaah! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Våffeldagen

Idag är det Våffeldagen så här kommer två riktigt bra och lätta recept på båd ”svenska” och Belgiska våfflor.

Enjoy!!

”Svenska” våfflor

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Om de har svalnat eller om ni ska äta dem dagen efteråt så kan man värma dem i brödrosten så blir de göttogt frasiga igen!
Belgiska våfflor (ca 10 st)

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pakpulver
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 200 gram smält smör

Blanda de torra ingredienserna. Häll i mjölken och rör runt. Separera äggulan och äggvitan. Häll i äggulan i smeten. Smält smöret, låt svalna och häll sedan i det i smeten. Vispa upp äggvitan till ett vitt fast skum och vänd ner skummet i smeten. Grädda i ett belgiskt våffeljärn.

  1. Hej och TACK!!!
    Är inne på 4e veckan med barn hemma och vi arbetar i skift i våra vårdyrken. Gubben jobbar dag och jag kväll. Vi möts i dörren på em och säger god natt på kudden på kvällarna. Sååå mysigt…NOT!!
    Och att då få dessa recept av Dig är ju himmelriket!!

    Jag vill testa belgiska våfflor, men får göra dem i vanligt våffeljärn…för nåt annat har jag inte. Får hoppas att det funkar 😁
    Ska bara leta upp mitt ”pakpulver” också 😉

    Ha en underbar onsdag!!
    HhheJ!!

    1. Oj då blev visst lite fel: )

      Hur gick det att göra de belgiska våfflorna i ett ”vanligt” järn? Fungerade det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..