Försäkring???

Vad är eran erfarenhet av barnförsäkring?
Behöver man en eller räcker det med hemförsäkringen!
OM man ska ha, vilken ska man ha då?
Vad är er erfarenhet av olika försäkringsbolag?

 1. Läser att de flesta av er som skriver har fått för sig att Trygg Hansa är bäst? Jag förstår inte detta, har hört från flera att de inte fungerat speciellt bra? Dessutom kar konsumenternas försäkringsbyrå gjort jämförelser som inte alls visar det – dyrt, ja men inte bäst!

  Har Folksam och Länsförsäkringar för mina barn. Jättenöjd med bemötandet från Länsförsäkringar vid sjukdom och väldigt missnöjd med Folksams skadereglering.
  Troligtvis är det enskilda tjänstekvinnors dagsform det beror på, vem vet?

  1. Måste också lägga till att alla barn behöver en Barnförsäkring. Jätteviktigt eftersom de riskerar att bli ”fattigpensionärer” i resten av sina liv annars. Beklagar de barn som är sjuka eller skadade från början, men alla andra – missa inte att skaffa en barnförsäkring för dem!

 2. Linda, om du hade betal varianten när hon föddes så betyder de hon ska va skyddad när hon föds och x antal dagar framåt , så varför fick ni ej ersättning? Och försäkra henne vidare för hon va redan försäkrad??

 3. Självklart ska ni ha en barnförsäkring. Vi har Trygg Hansa, jag hade även deras gravidförsäkring. Tecknade den direkt när vi kom hem från BB med våra tvillingar. Fick snabb och bra hjälp samt bra ersättning när vår dotter ramlade och fick ett vanprydande ärr i pannan.

 4. Viktigt att tänka på att du har både sjukdom och olycksfall i din försäkring. Alltså att den täcker både om ditt barn får en allvarlig sjukdom tex cancer, eller allergier och ett vanligt olycksfall. Jag gjorde den missen.. har nu bytt försäkring (till Trygg Hansa) men då täcker ju inte den nya de allergier/sjukdomar som min son hade innan vi tecknade den nya..
  Lycka till och njut i fulla muggar! 🙂

 5. TryggHansa och Skandia ligger i topp på barnförsäkringar, har själv Skandia till mina barn och har fått snabb och bra hjälp när jag behövt använda den.

 6. Teckna nu!!! Vi tecknade Trygg-Hansa samma dag vi kom hem från BB. Men man tror ju inte att man ska behöva använda den. Vår son blev sedan jättesjuk i hjärnhinneinfektion när han var 15 dagar och en månad på sjukhus följde. Helt oväntat. Nu väntar fem års uppföljning, han är idag fyra månader. Tur att han redan var försäkrad! Och vi har fått väldigt bra bemötande av trygg-Hansa.

 7. Trygg Hansa är bäst. Även vår försäkringsrådgivare på jobbet uppmanade mig att byta till dem, men då var det för sent för mina barn. Folksam är dock också bra, ger till exempel en dator om barnet får dyslexi. Har själv akademikerförsäkringar, de var toppen när sonen råkade ut för mobbing, då fick vi omgående tio betalda tillfällen hos privat psykolog, men de har tagit evigheter på sig att utreda dotterns kroniska tarmsjukdom.

 8. Trygg Hansa – ABSOLUT! Deras barnförsäkring övergår i vuxenförsäkring automatiskt även om barnet skulle råkat ut för något under sina första 18 (eller fler?) år! Annars kan det bli svårt att få en ny försäkring om barnet t.ex. drabbats av olycka el. sjukdom (tex diabetes).

 9. Vist et bra att lyssna till olika röster å deras erfarenheter men det BÄSTA gå in på konsumentverkets H-sida å klicka dej fram till försäkringar där har dom gjort ”tester” på alla försäkringar
  LYCKA TILL

 10. Först o främst ett stort Grattis till lille knytet! Har en bekant som jämförde alla möjliga barnförsäkringar o kom fram till att Trygg Hansa var bäst. Har självt valt Trygg Hansa efter deras rekommendationer.

 11. Vi har IF, men kan inte uttala mig så mycket om den ännu för vi har inte behövt utnyttja den. Däremot ska ni se till att bli medlemmar på Barnsjukhuset Martina (ligger vid Sophiahemmet). Det är vår bästa investering! Då har ni fri tillgång till barnläkare och barnsjuksköterskor så ofta ni vill, utan kostnad, och ni slipper alla väntetider. Önskar att barnsjukvården såg ut så överallt i Sverige! Det krävs ingen hälsoprövning för att bli medlem. Besök http://www.barnsjukhusetmartina.se

 12. Tycker absolut att ni ska teckna en barnförsäkring. Vi valde TryggHansa för de tog bort reservationen gällande vårt dotters höftledsluxation när hon blev friskförklarad från den. Det ville inte Folksam göra så vi bytte till TH. Vi har även en tilläggsförsäkring gällande t.ex. adhd, autism som vi kan avsluta den dagen vi ser att den inte behövs. Vi har garderat oss. Det viktiga är att ni funderar på vad ni vill ha ut av försäkringen. Vi valde att att försäkringsbolagen kom hem till oss och berättade om deras försäkringar. Blev så himla mycket enklare att få en överblick och sen välja.

 13. Som jag förstår verkar det som om TryggHansa är bra(om jag läser de andra kommentarerna) vi har Länsförsäkringar på barn nr 1 och Folksam på barn 2-3, kommer även att ha Folksam på nr 4. Barn nr 2 föddes med bara en njure och Folksam var de enda som försäkrade hela henne. Men skaffa en försäkring illa kvickt!!! När denna dotter var 1år fick hon cancer och under behandlingen svåra komplikationer såsom en stroke. Försäkringen har hjälpt oss massor ekonomiskt.

 14. Tycker absolut att ni ska ha en barnförsäkring och att ni ska teckna illa kvickt. Det kan räcka med att ni frågar på BVC om hudutslag för att ni ska få inskränkningar i villkoren eller bli nekade att teckna försäkring.

  Fundera över VAD ni vill försäkra. För vår del ligger fokus på ersättningar till barnet om det blir sjukt/skadat så att hen får begränsade karriärmöjligheter eller inte kan jobba alls (s.k ekonomisk invaliditet). Kolla även noga vilka sjukdomar som försäkringen INTE omfattar. De flesta barnförsäkringar lämnar inte ersättning för exempelvis adhd, autism etc. men det går ibland att välja till för en dyr slant.

  Trygghansa är det absolut största bolaget när det gäller barnförsäking (sjukt bra på marknadsföring till nya föräldrar), men ligger också rätt högt i premie, så kolla runt! Lycka till!

 15. Teckna en barnförsäkring så snabbt som möjligt. Vi hade fyllt i alla papper (men inte postat brevet) då vår dotter knappt en vecka gammal blev jättesjuk i hjärn- och hjärnhinneinflammation. Flera veckor på sjukhus och några månader med medicinering senare blev hon friskförklarad men vi blir ändå nekade barnförsäkring av de försäkringsbolag vi varit i kontakt med (Trygg Hansa, IF, Länsförsäkringar, Skandia). Vi kan få göra en ny prövning när hon är 3 år så vi har till dess tecknat en lite mindre bra barnförsäkring via min mans fackförbund (som inte krävde hälsodeklaration) och håller tummarna för att inget allvarligt händer. Vi hade en gravidförsäkring (betalvarianten hos Länsförsäkringar) som täckte fram tills hon blev 6 månader vilken jag trodde skulle övergå till en barnförsäkring men så var inte fallet…….Så mitt råd är att teckna en försäkring nu direkt.

  1. Kolla Folksam, där är ni säkert välkomna nu direkt. Av den anledningen har vi dem, för de kräver ingen hälsodeklaration, och om din man är medlem i Handels så är det garanterat deras medlemsbarnsförsäkring ni har nu. Jag hade den på mina bägge, sen när jag gick ur handels så fortsatte jag ha barnförsäkring hos dem.

 16. Har trygg hansa till barnen och känner mig väldigt nöjd med den. Vi hade en försäljare av försäkringar från Skandia på besök och han la ner försäljningssnacket eftersom han menade att vi redan hade den bästa försäkringen. Har utnyttjat den flera gånger och vid mindre allvarliga händelser är det bara att ringa, berätta vad som hänt och sen har du pengarna på kontot efter några dagar. Är toppennöjd med bemötande och service. Det är en djungel av föräkringar så det är ju inte helt lätt att välja. Lycka till!

 17. Jag har Länsförsäkringar till min flicka. Tecknade inte förrän precis innan hon blev sex månader pga kunde inte välja bolag. De har flera olika nivåer (fyra tror jag) och trots att flickan fick en förlossningsskada på en nerv i armen, även om den var färdigrehabiliterad och friskförklarad, kunde vi teckna högsta nivån.

  Har aldrig behövt (peppar peppar) utnyttja den, men i övriga försäkringsärenden jag haft har LF fungerat oerhört bra. Jag tror att alla har olika åsikter och att man i slutändan själv får läsa på om de olika alternativen och välja det som passar bäst utifrån ens ega förutsättningar och värderingar.

  Lycka till, och grattis till pojken!

 18. Salus Ansvar! Har haft den med sonen & då han insjuknade med hjärtfel har vi fått massor med hjälp!
  Nu när jag väntar mitt andra har jag tecknat deras Gravidförsäkring. Och har man den får man teckna en barnförsäkring helt utan hälsoprövning. Vilket innebär att om mitt väntade barn föds med en sjukdom, så får jag ändå försäkra barnet! Den förmånen finns inte hos något annat bolag! Salus försäkrar även diagnoser & du får ersättning för sjukhusvistelse!

 19. Vi har Trygghansa till våra barn. Vi har tyvärr behövt att använda den flera ggr och det har aldrig varit några som helst problem !! De betalar dessutom ut ersättning från första dagen om man behöver vara på sjukhus med barnet de gör inga andra bolag de har oftast ett par dagar innan man får betalt .Ta en försäkring med en gång så att det inte blir krångel om det mot förmodan händer ngt .Grattis !! till guldklimpen : ))

 20. Vi har valt TryggaBarn hos Trygghansa och där valt Medium alternativet. Vi tyckte att deras erbjudande var bäst!

 21. Vi har LRF:s barnförsäkring till våra, tyckte den var bäst när vi jämförde. Vår lillkille fick astma sedan, och vi fick utan problem ersättning för dagar vi tillbringat med honom på sjukhus. Då det är tio år sedan vi tecknade den första kan jag inte redogöra för skillnaderna/likheterna mellan de olika bolagen, men känner fler som valt LRF, så kanske kan vara värt att kolla upp iallafall.
  Lycka till och grattis!

 22. Trygg Hansa alla dar i veckan. Tom Folksam sade själva att trygg Hansa har den bästa försäkringen för barn när jag ringde runt.

 23. Som sjuksköterska på barnsjukhuset anser jag absolut att Ni ska skaffa en barnförsäkring. Min upplevelse är att Trygg Hansa är helt klart bäst.

 24. Vi fick besök av en försäkringskille från TryggHansa, han kom hem till oss, två veckor efter att våran dotter kom och pratade om försäkringar m. m och vi bestämde oss att ta TryggHansa. Har haft TryggHansa i 1 år nu och är nöjda.

 25. Man bör ha en och skaffa den så fort det bara går. Vilket bolag är nog en smaksak men många bolag brukar vara väldigt på att ligga på och vilja att man tecknar. Vi skaffade samma som vi har till alla våra andra försäkringar (hus, bil) för att göra det smidigt.

 26. Ni bör absolut ha en och skaffa den genast! Helst ska man göra det redan på bb, sjukdomar som upptäcks innan försäkringen skaffas täcks inte, alltså är det bättre att vara snabb.

 27. Ni ska absolut ha en barnförsäkring! Min son är 8år och en liten oturskille, han har ramlat ett par gånger och behövt sy och då har han fått ersättning för vanprydande ärr och vi har fått för läkarbesök och taxi. För ett par månader sen visade det sig att han är glutenintolerant och nu har han även fått ersättning för det. Inte för att pengar kan ta bort ärr eller göra honom frisk men det är iallafall en liten tröst. Han får välja själv vad han vill göra med pengarna när han blir stor. Han fick ca 40 000 kr för gluten och totalt 25 000 kr för ärren. Vi har skandia.

 28. Trygg Hansas är himla bra. Täcker mycket och de är väldigt trevliga att ha att göra med. Teckna så snart som möjligt, så slipper ni några klausuler för ev sjukdomar de hunnit ha.

 29. Du skall ha Trygga Barn hos Trygg Hansa, oslagbara när det gäller barnförsäkringar!!!
  Sen kan man ju alltid ha fler om man vill, men absolut Trygga Barn, aldrig ngt tjafs och snabba puckar!

  1. Håller inte riktigt med om TH. Okej att de flesta bolag har sänkt ersättningen för ärr, men vi är inte nöjda med deras handläggningar och bedömningar alls.
   Ovan ser jag att någon fått 25000 kr för ärr. Vår dotter har ett mellan ögonen som gav 6000 kr som en jämförelse. För en snedställd tumme (bruten och opererad) fick hon inte en krona, däremot 2000 kr för ett yttepytte ärr efter ingreppet. Att tummen ser ut som skit struntar de i.

 30. Jag tycker absolut att ni ska ha en barnförsäkring, om ni inte redan har en ( trygg Hansa har en vänta barn försäkring som går över i barn försäkring sen)
  Själv har jag mina fyra barn i just trygg Hansa , dels pga av bra ersättningsnivåer, dels eftersom man där kan teckna ( eller om det ingår?) försäkring mot / för neuropsykiatriska sjukdomar, ex adhd, adhd mfl. Just det tillägget kan bara göras före barnet är 6 månader, om jag inte har helt fel för mig. När ni tecknar försäkring, väljer ersättningsnivåer , tänk då på att barnet vid ex invaliditet ska klara sig LÄNGE på ersättningen! Har man ingen försäkring kan det tyvärr bli svårt för barnet att klara sig ekonomiskt längre fram.
  Sambons son har add+ autistisk och får inte ens teckna en olycksfallsförsäkring pga det. Värt att tänka på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..