Tigermamma och STOLT!!!

Igår när jag låg på hotellrummet och skulle sova börjar lillebror, eller Junior som vi kallar honom, sparka som bara den. Jag tog upp mobilen och började filma och fick med några härliga kickar. 

När jag sen tittade på filmen kände jag att – Nej, men den här kan jag ju inte visa för ngn för man ser alla mina bristningar på magen….

Men vet ni vad. Det skiter jag i!!!

Länk till sparkfilmen: 


Jag skapar ett liv där inne. Vad gör det att jag har bristningar då? Min kropp är fantastisk som kan göra ngt sådant och det ska man vara tacksam över!! 

Plus att det är Theo som ”har gett” mig bristningarna och honom älskar jag ju över allt annat. Så varje gång jag tittar på min randiga mage tänker jag på honom och blir glad i hela kroppen. 

Kroppen förändras när man får barn. Så enkelt är det. Vissa mer och andra mindre men den förändras!! Men vad gör det? Vi skapar liv!!! Livet förändras när man får barn och så även kroppen!!

Jag är en Tigermamma! En STOLT sådan!! 

Jag tycker att det är väldigt mycket hets med att man ska ”komma tillbaka” till sin ”vanliga” kropp efter man har fått barn. 

På instagram ser man #mammamage. Asså, jag blir så trött!!! 

Jag vill också vara ”i form” men det är för att jag ska må bra och för att jag ska orka med. Inte för att jag ska få tillbaka min kropp. Var kommer denna hets ifrån?

Jag gick ner till min ”startvikt” men kroppen såg ju fortfarande inte likadan ut!!

Jag har redan fått frågan om jag ska börja träna direkt så jag snabbt kommer tillbaka. 

Jag vill umgås med mitt barn!!!! Bebistiden går väldigt snabbt och den kommer aldrig tillbaka. Jag vill inte vara på gymmet var och varannan minut utan jag vill vara hemma och titta på hur den lille människan upptäcker sina händer, skrattar och knorrar. 

Sen vill jag såklart bygga upp kroppen igen men hetsbanta och tokträna, nej tack!!!

Var sak har sin tid!!!:)

Man ska vara stolt och tacksam för det man har!!! Punkt! 

Vad har ni för tankar kring detta?? 

 1. Skönt att du avdramatiserar detta mitt i all hets att se snygg ut hela tiden! När jag väntade mitt första barn var bristningar på magen något som jag oroade mig för. Nu när jag väntar mitt andra är det inget jag bryr mig särskilt mycket, det enda jag har gjort denna gången är att jag helt följer enkla hudvårdstips som jag läst här och andra ställen. Jag tror att man ganska enkelt kan förebygga de värsta med mjukgörande kräm och äta mycket protein, vitamin d,c och a samt dricka mycket vatten.”

 2. Sofia skriver:

  Tycker också det kan vara bra att tänka på att vi som går ner i vikt nödvändigtvis inte behöver må bra. Efter två månader hade jag gått ner mina 20 kg, men först nu efter 1,5 år är kroppen någorlunda i form pga foglossning pch smärtor. Jag var smal (för smal!) med platt mage som bebismamma men oerhört svag och hade ont. Så Alla kör sin egen kamp.

 3. Hanna skriver:

  Åh! Du är urfin! Å tänker så klokt!

  Jag tycker helt ärligt att det är en inre kamp. Jag är så stolt över vad min kropp skapat men vissa dagar har jag svårt att va snäll mot mig själv. Jag har fått en separation i magmuskeln och den innebär ju även dysfunktion inte bara kosmetiska ”problem”. Det kräver tid att bygga upp kroppen igen och det får det göra! Men lätt att bli stressad.
  Jag vill att våra döttrar ska vara stolta över sig själva och försöker att börja med mig själv som deras förebild. Sen är väl #mammamage kopplat till appen? Eller?
  Tack för kloka ord! Kram Hanna

 4. Du tänker SÅ rätt! Jag har fyra barn och de är idag vuxna. Tiden går fort, njut så mycket du kan och lite till. Kroppen får ta sin tid, den kommer att återhämta sig så småningom. Lycka till! Kram <3

 5. Maria skriver:

  Jag är också en ”tigermamma”!! Väntar nu mitt fjärde barn och har också bristningar från tidigare graviditeter.
  Jag är också stolt, jag menar, vi har ju burit våra barn, det mest värdefulla i livet och det får gärna synas tycker jag.

  Hetsen börjar redan hos barnmorskan! ”Man ska gå upp SI och så mycket, helst inte mer”

  Jag struntar i alla kommentarer kring vikt, det viktiga är ju att man mår bra själv.
  Lycka till med nya bebisen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..