Smutsiga barn är lyckliga barn!!!

Via

Jag försöker leva efter filosofin Smutsiga barn är lyckliga barn men det är lättare sagt än gjort.

Jag kommer på mig själv att stoppa Theo när han leker utomhus och det är lerigt för jag vill inte att han ska bli för smutsig.

Men om man tänker efter lite, vad gör det?! Det är ju bara smuts!!! Det går bort i tvätten (oftast:)!

VIA har spelat in en film som de kallar ”Smutsiga barn” där föräldrar tror att det är ett Utvecklings-test som deras barn får göra men i själva verket är det föräldrarna som testas för att se när de avbryter leken för att deras barn blir för smutsiga. 

För de flesta föräldrar blev detta en ögonöppnare när de ser hur de omedvetet låter det praktiska gå före barnens utveckling. 

Detta blev en ögonöppnare för mig med då jag kände igen mig i föräldrarnas beteende.

I fortsättningen ska jag låta Theo köra sitt rejs vare sig det är att hoppa i lerpölar eller hjälpa mig i köket med att laga något som kan lämna riktigt svåra fläckar som tex köttfärssås. Theo älskar att hjälpa till i köket och det tycker jag är helt fantastiskt och vill verkligen sporra honom att fortsätta med det. Jag ser att han växer och börjar ta ut svängarna mer och mer och ta egna intiativ. Hans självförtroende växer för varje gång speciellt när han föreslår att ta tex lite mer salt och jag säger absolut. Tänk om jag skulle stoppa den här egoboosten och utvecklingen bara för att jag är rädd för fläckar på den nya tröjan. Det är ju som sagt bara smuts!!!! Och om man har ett bra tvättmedel, som VIA, så löser det sig!!:)

Tvättmedlet funkat även att tvätta bebiskläder:)

Nu kan ni vara med och tävla om en årsförbrukning av tvättmedel. Tävlingen hittar ni här!

 1. För en snart färdigutbildad förskolelärare ( i Oslo) så värmer det mitt hjärta att höra att föräldrar får se vad de faktiskt gör med ungarna när de avbryter en lek!
  Tummen upp till VIA! 😀

 2. När mina 4:a barn var små hoppade vi tillsamman i vattenpölar+i lera,när snön kom gjorde vi alltid snöänglar.Alla kläder blev rena igen med Ariel flytande tvättmedel,så tävlingen är jag ej intresserad av,men fint erbjudande för den som vinner,Ha de bäst,Kramiz

 3. oj grymt mycket tvätt, härligt att ha allt ihopvikt sen 😀
  Jag har via hemma, är helt okej nöjd. 😀 vet inte riktigt hur man ser skillnaden på om det är ett bra tvättmedel eller inte men det blir ganska rent 😀

  1. Hur du ser om det är ett bra tvättmedel eller inte Diana det är väl om fläckarna försvinner eller inte HI HI……!!!

 4. Jag är uppväxt med en mamma som alltid sagt ”Det är tur det finns tvättmaskin!” och låtit oss leka hur vi vill 🙂 Detta är något jag nu försöker föra vidare till mina barn och tror jag lyckas ganska bra eftersom barnen ofta säger ”Det är tur det finns tvättmaskin!” när de blir smutsiga 😀

  Carin, jag håller verkligen med dig om att smutsiga barn är lyckliga barn 🙂

 5. Jag ska bli bättre på att låta min dotter, lika gammal som Theo, smutsa ner sig. Jag har utvecklat nån slags bacillskräck och tycker det är lite jobbigt med mycket lera, sand, gegga… men härmed LOVAR jag att bättra mig på det området. Klart tjejen ska bli smutsig 🙂

  1. Lite skit har INGEN dött av Cicci…..
   Då ska du se när ungarna har varit hos mormor å morfar sist dom var där hade dom gott i koskitsrännan hade koskit upp till knäna
   Vad vi skrattade när vi såg dom
   Fram med tvål å vattenslangen spola av det värsta sen bar det av på nya äventyr på bondgården

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..