Kladdkaka med extra ALLT!!

Jag lämnar diskussionen lite och ger er här i stället ett gudomligt recept på kladdkaka med extra allt. 

Receptet kommer från @bakamedfrida som jag följer på instagram. Här kan ni läsa hennes blogg Fridas bakblogg

Kladdkaka

  • 4 ägg
  • 4.5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.25 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 gam smör (smält)
  • 0.5 tsk salt 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30×30 cm). Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 20 min. Känn med sticka, den ska vara kladdig!! 

Låt svalna!

Stäng inte av ugnen. 

Extra allt

  • 150 gram mashmallows (små eller delade bitar)
  • 1 burk karamelliseradmjölk
  • 200 gram mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde 

Lägg på mashmallows så de täcker kakan. In i ugnen, högt upp, så de smälter. Ta ut och låt svalna. 

Häll över burken med karamelliseradmjölk. In i kylen!!

Häll grädden i en kastrull och värm upp. Lägg i chokladen, som du delat i småbitar, så den smälter. Häll över kakan. Ställ in i kylen så den stelnar. 

Servera med vaniljglass!!!


  1. Låt Theo gå till förskolan och lära sig en massa bus och andra bra saker, så kan du och lillebror mysa och ge oss fler tips på smaskiga saker att baka!

  2. Detta ska testas! Och bra skrivet om förskolan, visste inte ens att det var en fråga att diskutera. Självklart storebror ska gå på förskola, vad ska han annars göra? Titta på när du ammar 45 gånger mellan 9-15 haha. Nej, tackar vettja barnomsorgen i stockholm!

  3. Det lät ju supergott, men skulle tro att det är karamelliseradmjölk det ska vara. Finns nog risk för att det blir väldigt rinnigt annars 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..