Middagstips

Trevlig måndag på er och hoppas att ni fått en fin start på veckan.

Här kommer ett litet middagstips, som sig bör på måndagar, och den här gången blir det också tips på när man lagar mat till många!

  • Förra helgen lagade jag middag till 15 pers och man vill inte stå i köket hela dagen och kvällen så jag kom fram till 3 saker:
    • Gör det lätt för dig
      Gör mat i ugn
      Gör mat i påse!

    Med Gör det lätt för dig menar jag gör mat som du kan förbereda och du kanske inte behöver göra allt själv?!

    Jag köpte tex färdig sås. Jureskogs rödvinssås. Det går inte att göra så god sås själv. Öppna burken, häll i en kastrull, värm upp, klar!!! Enkelt, snabbt och gott!!

    Mat i ugn. Ja det säger sig själv. Gör mat som du stoppar in i ugnen och inte som du har på spisen för då behöver du röra och ha koll mm. I ugnen klarar sig maten sig självt!

    Mat i påse???? Hahahaha jo jag gjorde olika potatisar i ugn och istället för att lägga dem på en plåt direkt la jag allt i en påse sen kryddade jag direkt i påsen. Det blev så mycket lättare att blanda runt allt, jag kunde förbereda och bara lägga in påsen i kylen och det blev inte kladdigt!!

    Fläskfilé med olika potatisar och rödvinssås (4 port)

    • 6 potatisar
    • 2 sötpotatisar
    • Salt och peppar
    • Torkade kryddor efter smak tex rosmarin, timjan och oregano
    • 1/2 dl Olivolja
    • 1 fläskytterfilé
    • Salt och peppar
    • Allroundkrydda
    • Färdig rödvinssås

    Sätt ugnen på 180 grader. Skala och dela potatisen. Lägg dem i en påse. Häll på kryddor och olivoljan. Blanda runt! Häll upp på en plåt och sätt in i ugnen.

    Putsa fläskytterfilén. Krydda med salt och peppar och mycket allroundkrydda. Stek i en het stekpanna runt om. (Detta kan du göra innan gästerna kommer). Sätt in i ugnen när potatisen stått inne i ca 20 minuter. Låt stå i ca 20 minuter till, tills köttet kommit upp i 72 grader innertemp.

    Servera med rödvinssås och en sallad

    Smaklig måltid!!!