Middagstips

En favorit hos de flesta barn är ju Chicken Nuggets.

Här kommer en god, nyttig(are), och en riktig favorit här hemma.

Tänk på att det tar ett tag att panera kycklingen så detta är ingen rätt att göra när ungarna är superhungriga utan när man har lite tid.

Men det är värt ”jobbet”:)!!

De går självklart att fritera också men jag gör dem i ugn!!!

Pankopanerad kyckling med heta nudlar

  • Kycklingfilé
  • 2 ägg
  • Salt och peppar
  • Panko
  • Äggnudlar
  • Grönsaker
  • 2 msk Limejuice
  • 2 msk Sweetchili sås
  • 1 msk Sesamolja

Dela kycklingen i så lika stora bitar som möjligt. Knäck äggen i en djup tallrik, krydda med salt och peppar. Häll panko i en annan tallrik. Ta en kycklingbit och doppa den i ägget. Se till att du får ägg överallt. Rulla den sedan i panko och lägg den sist på en plåt.

Ställ in plåten i ugnen (175 grader)

i ca 20 minuter. Kycklingen ska bli 72 grader.

Koka nudlarna och dela dina favoritgrönsaker.

Blanda limesås, sweetchilisås och sesamolja. Häll över dressingen på nudlarna på din tallrik.

Nu gjorde jag till hela familjen så då serverade jag allt var för sig annars brukar jag blanda grönsakerna, nudlarna med dressingen.

Servera med Chili majonäsen.

Smaklig måltid!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..