OMFG

Herre min Gud vad gott!!!

Jag testade ett nytt recept idag på kladdkaka.

De var inte äckliga kan jag lova!: )

Kladdkakebollar med dumlegömma

  • Kladdkaka
  • 1 påse Dumle
  • 200 gram mjölkchoklad eller din favoritchoklad

Kladdkaka:

  • 100 gram smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1.5  dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader, över och under-värme.
Smält smöret och rör ner de andra ingrediensers i smöret. Häll smeten i en bröad rund form med avtagbara kanter. Ställ in i ugnen i ca 17 minuter. När kakans kanter har ”stelnat och mitten är ”vobblig” då är den klar! Ta ut och låt den svalna.

När den har svalnat smula sönder kakan i en bunke.

Ta en ”klump” och gör den till en boll där du gömmer en Dumle i. Det blir ca 15 stycken beroende på storlek såklart.

Sätt in dem i frysen i ca 30 minuter.

Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Doppa bollarna där i. Låt svalna och stelna i rumstemperatur.

Ät och njut!

De går jättebra att frysa in. Perfekt när man får oväntat besök:)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..