Tjat tjat och åter tjat

Ibland känns det som att jag inte gör något annat än att tjatar.

Just nu handlar tjatet mest om att SLUTA BRÅKA och att DELA MED SIG!!!

Max tycker, och tror, att det är han som bestämmer över allt och alla här hemma och tycker även att ALLT tillhör honom, något som storebror inte alltid håller med om vilket leder till bråk mellan de och TJAT från mig.

Det tråkigaste tjatet måste ändå vara att MATEN ÄR KLAR. Varje dag är det samma visa. Jag säger till ca 5 minuter innan maten är klar att snart är maten klar. Ingen reaktion från någon. 5 minuter senare: Maten är klar!! Fortfarande ingen reaktion. Det slutar alltid att jag sitter där själv vid matbordet med mat som kallnar… Det är ju till dem som jag har lagat maten och dem som har önskat falukorv och makaroner. Inte jag….

Sen har vi ju såklart det dagliga tjatet om att klä på sig, ta på sig mössan, borta tänderna, städa upp efter sig, gå och lägga sig, ligga kvar i sängen, sluta sjunga för nu ska vi sova mm mm mm

Ja ja det är väl  såhär det är att vara förälder. Tjatet hör liksom till!

Men man tjatar ju för att man bryr sig!!

Om jag inte hade brytt mig om mina barn så hade jag ju stuntat i om de borstade tänderna, hade vantar på sig eller kom och åt.

Tjat = Kärlek!!!

Att få växa upp med en vuxen som tjatar om läxor och läggtider, som kramar och tröstar, borde vara en självklarhet för alla barn. Men 1 av 10 barn riskerar idag att växa upp ensamt, utan en förälders omsorg.

Här kommer ett julklappstips som gör skillnad för de barnen.

Genom att köpa en julklapp hos SOS Barnbyar kan du nämligen ge fler barn en trygg uppväxt med en vuxen som finns där varje dag, med lite tjat och mängder av kärlek.

Gå in på SOS Barnbyar och läs mer o deras julklappar och där kan du även läsa hur du blir fadder och månadsgivare!!!!

 1. Emma skriver:

  Sluta tjata det leder INTE till NÅGON TING barnen får ”sellektiv hörsel”
  Du MÅSTE vara MER konsekvent har du sagt att det är mat så ÄR det mat då ska dom har tvättat händerna å SITTA vid bordet när du har sagt till !!
  Det fins två allternativ
  Det ena är att du resolut går fram till dom lyfter bort dom ifrån det dom pysslar med sejjer samtidigt att nu ska vi äta här gå in med dom i badrummet tvätta händerna å sätter dom vid matbordet PUNKT
  Det kommer säkert bli protester dom kommer säkert smita men då gör du om samma prossedur (inte händerna dock) Å så sejjer du med bestämdhet i rösten NU sitter du ned här för NU ska vi ÄTA Punkt
  Allternativ två
  Kommer dom inte när du sagt till plocka bort från bordet
  dyker dom upp å det är av dukat så får det vara det
  Sen efter en stund kan du ropa på dom att det är käk kommer dom inte genast då får dom ingen mat
  en macka å lite fil innan sängen…..
  Dessa knep har funkat på mina barn

 2. Emma skriver:

  Igenkänningen är total!! Speciellt kring maten var skönt att höra att fler har samma problem. Jag tjatar om maten och att de ska komma i stort sett varje dag. Trodde andra barn rusade till matbordet 😉

  Du är underbar Carin! Ha en fortsatt fin dag!
  /Emma i Sthlm

 3. Diana skriver:

  åh fina du, jag känner så igen mig, välkommen till min vardag. När man har ett barn är allt så enkelt, sen kommer det en till och två blir mer än mamman själv så man blir utröstad nästan haha. Där står man med sitt tjat hela dagarna. Så trist. Både för oss och de.

  Men så verkar det vara, undra om det vekrligen ska vara så?
  Men de har i allafall mamma och pappa, en trygghet. Något alla barn borde få ha. <3

 4. Frida skriver:

  http://petrakrantzlindgren.se

  Jag känner igen mig, men samtidigt känner jag att vi fått en bättre balans efter att jag tagit till mig vad Petra Krantz Lindgren skriver om. Rekommenderar alla att läsa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..