Julklappar….

Vi är lite kluvna i vår familj för tillfället.

Vi köper inte mycket julklappar till barnen då de absolut inte behöver någonting men de får självklart något: )

Vi köper en ”stor sak” till dem var. Något de verkligen önskar sig men försöker hålla ner på alla andra ”extra” grejer. Ni vet sådana där utfyllnadsgrejer…..

Jag älskar att köpa julklappar och kan lätt tappa det men försöker verkligen hålla igen och köper saker de önskar sig och som jag vet uppskattas. Vi försöker även köpa saker på Blocket. Köpte en Keybord till Max igår på Blocket för 60 kr!!! Hans kompis har en likadan som Max alltid leker med men nu får han en egen. Men istället för at betala 399 kr så fyndade jag den för 60 kr. Visst den är lite sliten men det struntar ju Max i!

Nu till vårt problem.

Theo önskar sig bara Lego.

Han har sett ut en brandstation som han så gärna vill ha och vi vet att han kommer bli överlycklig om han får den.

Men… Han har så OTROLIGT mycket lego. Det är lego överallt i vårt hus. Alla våra fina prydnadssaker har blivit utbytta mot ninjagodrakar mm..

Om vi inte skulle köpa Lego och en kickbike istället, som han behöver då Niklas råkade backa på hans gamla så den gick sönder….. då skulle han bli superbesviken.

Ska vi bara ge oss i detta och köpa det han verkligen vill ha istället???

AHHH det är så svårt tycker jag.

Han älskar verkligen att bygga Lego och är väldigt duktig. Han bygger modeller som är fr 12 år helt själv…. Men han leker inte så mycket med det vilket betyder att det mest tar plats då det bara står där när det väl är färdigbyggt….

Vad tycker ni?

Glad unge på julafton eller besviken??

hahaha when I put it that way: )

Vad ska ni köpa till era barn?

Vad önskar de sig??

Hur tänker ni kring julklappar??

Vi köper inte julklappar till de vuxna i vår familj,  eller jag och Niklas köper till varandra men mormor och morfar och farmor och farfar får en fotokalender med barnen i. Vi kan även skänka pengar pengar till någon välgörenhetsorganisation men vi köper inga prylar till varandra.

Sen köper vi 1 julklapp/barn dvs til kusinerna och inte något alldeles för dyrt!

(Vill också bara skriva att jag förstår att detta är ett riktigt I-landsproblem.  Jag veta att det finns familjer som inte har råd att köpa julklappar till sina barn!)

 1. Jag tycker han ska få det han önskar sig.
  Kanske ni kan plocka bort sådant han haft länge, för att sedan ta fram igen och då ta undan något annat……så blir det liksom roligt igen.

 2. Köp Legot som han vill ha. Jag försöker att hålla nere antalet och inte fylla ut med krimskrams. Tror inte att Julafton sätter prägel på hur bortskämda de blir eller att barnen blir köpgalna som vuxna. Jag har en cancersjuk dotter som har haft vissa önskningar till jul o födelsedag, och jag har då köpt denna sak, men resten av året håller jag igen lite. Lego är kreativt o snart är han för stor, tro det eller ej😁

 3. Syftet med att ens ge julklappar är ju att glädja. Jag tänker att om ni frågar vad han önskar sig och det räcker med en enda (förvisso dyr) sak för att göra honom glad och nöjd, då blir det lite konstigt om ni väljer att inte köpa det fast ni kan? Och se ge något annat istället?
  Han blir ju lite ”lurad” då och då menar jag att han får frågan och svarar en enda sak, Lego, som finns i olika prisklasser dessutom. Om han då får några olika paket men inget lego – då blir hela grejen med julklappar och önskelistor väldigt konstig, tror jag.
  Men kickbike och litet paket lego är väl rimligt annars om det är viktigt att han har en? För transport till förskola eller så, tänker jag. Men önskar han sig inte en ny uttryckligen och behovet inte finns är ju valet lätt.

 4. Lego helt klart. Min son var likadan och älskade att bygga. Han har verkligen lärt sig jättemycket hur saker är byggda och problemlösning så vi har bara sett det som win-win. Lyckligt barn som lär sig bra saker. Min son är tonåring nu men har fortfarande sina ”bäst” legomodeller uppställda i sitt rum. Låt legot stå framme i hans rum.

 5. Har exakt samma problem här hemma. Men vi köper legot till honom. Sen har vi sorterat ut en del lego så att han faktiskt kan leka med det. För just nu står det bara och samlar damm…

 6. Hittade en bok om Legobyggen när vi var på Ullared, den ska sonen få. Han behöver ju liksom inte mer legobitar så nya idéer är alltid bra. Tror dock att det var någon annan än den som det tipsas om högre upp, så det kanske finns fler böcker om lego 👍🏻

 7. I really wanted to makie a simple message so as to
  express gratitude to you for some of the unique hints you are writing on this website.
  My rater long internet search haas at the end of the day
  been compensated with incredibly good facts annd techniques
  to share with my companions. I ‘d declare that many
  of us readers actually are truly endowed to be in a great
  network with so many marvellous professionals with valuable plans.
  I feel very happy to have used the web pages and look forward to so many more
  amazing moments reading here. Thank you once again for
  a lot of things.

 8. Vi köper också bara en sak till barnen. De får ju så mycket av mor-och farföräldrar. Är det något de Absolut Vill Ha försöker vi få till att antingen vi eller någon annan köper det.
  I år har vi önskar en klapp till barnen från alla. Vill de ge mer får de gärna sätta in pengar på deras konton. Kanske tråkigt men de har så mycket leksaker och fyller år igen om bara någon månad båda två….
  I år får bara barnen klappar (förutom fotobok till mor-farföräldrar). Av någon anledning blir deras foton inte lika bra som våra så då är en fotobok toppen med bilder på barnen och dem 🙈

 9. Jag tänker spontant att jag försöker lära mina barn att man inte alltid får just det man önskar sig men att det kan bli bra ändå liksom… längre fram i livet får man sällan allt man vill ha och det blir inte alltid som man tänkt.

  Men jag förstår din tanke. Jag tror att han kan bli glad över annat än lego också .

  Jag vet hur svårt det kan va.. man vill ju att de ska va nöjda o glada . .. så det är klurigt.

 10. Lego absolut. Kickbicke behöver han inte nu in vinter för nu hoppas vi på snö. Julen är barnens högtid och inga besvikna barn när de är så förväntansfulla.

 11. Min dotter är likadan fast hon leker med lego oxå. Mitt tips, eftersom Theo inte leker med det är att ni tar kort på grejerna, säljer vidare om han ska få nytt.

 12. Ni kanske ska ge honom en stor bra hylla där han kan ställa sina lego-alster. Så de kan vara samlade. Vi har lite samma dilemma här. Det byggs gärna, men leks mindre. Och om de leker med det så lossnar det ju hela tiden en massa små bitar, grrr… Det håller ju inte ihop.
  Nu önskar dig stora killen, snart 7 år, meccano, nån modell som går att bygga om till 25 olika bilar. Så hoppas att det kan mätta hans byggintresse, älskar att bygga efter ritning.

 13. Kanske kan du sälja/skänka bort något av hans ”gamla” lego om han nu ska få brandstationen?
  Så gör vi ofta här hemma, något nytt in – något ”gammalt” ut. Känns dessutom väldigt bra att kunna glädja någon annan som kanske inte hade haft råd att köpa just den saken till nypris..

 14. Hehe, det första jag tänkte: var glaaad att han inte leker med legot när det väl är färdigbyggt! Hemma hos oss ligger minibitar ÖVERALLT! Men gällande julklapparna så är min erfarenhet att barnen blir glada för även klappar de inte önskat sig. Älskar man lego är det väl svårt att tänka på något annat men när ”det andra” väl finns där så är det också jättekul.
  Min tanke om julklappar är att man ska få ngt som får ögonen att lysa och så plussar man på med lite nyttoprylar som man hade varit tvungen att köpa ändå.
  Blocket är fantastiskt! Just nu letar vi begagnad gamerstol, ungen bryr sig inte ett dugg om den är begagnad.

 15. Min son är likadan när det kommer till lego, har hört om en bok med många beskrivningar av legobyggen som man kan bygga av ”vanligt” lego. Tyvärr har jag inte hittat boken men du kanske har bättre tur än mig 🙂

 16. Mina kusiners pojke har varit sådär med lego han med (8 år nu), o är det fortfarande. Han bygger o samlar. Inget konstigt med det. Uppmuntra det! Min dotter som är lika gammal som Theo har önskat sig en 70-cm stor Barbie (pratat om i månader) o en bröllopsklänning 😂 När min dotter får smålego försvinner bara allt, hatar det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..