Julklappar….

Vi är lite kluvna i vår familj för tillfället.

Vi köper inte mycket julklappar till barnen då de absolut inte behöver någonting men de får självklart något: )

Vi köper en ”stor sak” till dem var. Något de verkligen önskar sig men försöker hålla ner på alla andra ”extra” grejer. Ni vet sådana där utfyllnadsgrejer…..

Jag älskar att köpa julklappar och kan lätt tappa det men försöker verkligen hålla igen och köper saker de önskar sig och som jag vet uppskattas. Vi försöker även köpa saker på Blocket. Köpte en Keybord till Max igår på Blocket för 60 kr!!! Hans kompis har en likadan som Max alltid leker med men nu får han en egen. Men istället för at betala 399 kr så fyndade jag den för 60 kr. Visst den är lite sliten men det struntar ju Max i!

Nu till vårt problem.

Theo önskar sig bara Lego.

Han har sett ut en brandstation som han så gärna vill ha och vi vet att han kommer bli överlycklig om han får den.

Men… Han har så OTROLIGT mycket lego. Det är lego överallt i vårt hus. Alla våra fina prydnadssaker har blivit utbytta mot ninjagodrakar mm..

Om vi inte skulle köpa Lego och en kickbike istället, som han behöver då Niklas råkade backa på hans gamla så den gick sönder….. då skulle han bli superbesviken.

Ska vi bara ge oss i detta och köpa det han verkligen vill ha istället???

AHHH det är så svårt tycker jag.

Han älskar verkligen att bygga Lego och är väldigt duktig. Han bygger modeller som är fr 12 år helt själv…. Men han leker inte så mycket med det vilket betyder att det mest tar plats då det bara står där när det väl är färdigbyggt….

Vad tycker ni?

Glad unge på julafton eller besviken??

hahaha when I put it that way: )

Vad ska ni köpa till era barn?

Vad önskar de sig??

Hur tänker ni kring julklappar??

Vi köper inte julklappar till de vuxna i vår familj,  eller jag och Niklas köper till varandra men mormor och morfar och farmor och farfar får en fotokalender med barnen i. Vi kan även skänka pengar pengar till någon välgörenhetsorganisation men vi köper inga prylar till varandra.

Sen köper vi 1 julklapp/barn dvs til kusinerna och inte något alldeles för dyrt!

(Vill också bara skriva att jag förstår att detta är ett riktigt I-landsproblem.  Jag veta att det finns familjer som inte har råd att köpa julklappar till sina barn!)

 1. Lili skriver:

  Jag tycker han ska få det han önskar sig.
  Kanske ni kan plocka bort sådant han haft länge, för att sedan ta fram igen och då ta undan något annat……så blir det liksom roligt igen.

 2. Anna skriver:

  Köp Legot som han vill ha. Jag försöker att hålla nere antalet och inte fylla ut med krimskrams. Tror inte att Julafton sätter prägel på hur bortskämda de blir eller att barnen blir köpgalna som vuxna. Jag har en cancersjuk dotter som har haft vissa önskningar till jul o födelsedag, och jag har då köpt denna sak, men resten av året håller jag igen lite. Lego är kreativt o snart är han för stor, tro det eller ej😁

 3. Flipp skriver:

  Syftet med att ens ge julklappar är ju att glädja. Jag tänker att om ni frågar vad han önskar sig och det räcker med en enda (förvisso dyr) sak för att göra honom glad och nöjd, då blir det lite konstigt om ni väljer att inte köpa det fast ni kan? Och se ge något annat istället?
  Han blir ju lite ”lurad” då och då menar jag att han får frågan och svarar en enda sak, Lego, som finns i olika prisklasser dessutom. Om han då får några olika paket men inget lego – då blir hela grejen med julklappar och önskelistor väldigt konstig, tror jag.
  Men kickbike och litet paket lego är väl rimligt annars om det är viktigt att han har en? För transport till förskola eller så, tänker jag. Men önskar han sig inte en ny uttryckligen och behovet inte finns är ju valet lätt.

 4. Jenny skriver:

  Lego helt klart. Min son var likadan och älskade att bygga. Han har verkligen lärt sig jättemycket hur saker är byggda och problemlösning så vi har bara sett det som win-win. Lyckligt barn som lär sig bra saker. Min son är tonåring nu men har fortfarande sina ”bäst” legomodeller uppställda i sitt rum. Låt legot stå framme i hans rum.

 5. Marie skriver:

  Har exakt samma problem här hemma. Men vi köper legot till honom. Sen har vi sorterat ut en del lego så att han faktiskt kan leka med det. För just nu står det bara och samlar damm…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..