Ett tips i kylan

På söndag åker vi till fjällen, Lofsdalen, för att åka skidor i en vecka. Så himla härligt.

Vi har varit där 3 år i rad nu, detta blir fjärde. Niklas familj har varit där i 50 år typ så där ligger vi i lä: )

Första året vi var där var jag nygravid med Max och gick och kräktes bakom granar i längdåkningsspåret… Krispigt: )

Vi brukar alltid ha en magisk vecka då det är  fantastiskt där uppe. Niklas föräldrar brukar ta Max med i längdåkningsspåret i en pulka och Theo går på skidskola. Jag är inget superproffs på skidor men jag åker lite utför ändå. Jag gör det i min takt och fart så att säga: )

Förra året var Theo såpass duktig att han åkte med oss i de stora backarna, med hjälp av Niklas, men han är helt orädd för fart så grabbarna kom ner långt före mig… fegis!

från förra året i Lofsdalen

Jag blev tipsad av Göteborgsmamman om ett klädesmärke som gör kläder i ull och silke för främst barn, KIVAT heter dem.
Jag klickade hem lite underställ och mössor mm till pojkarna och verkligen längtar till att de får använda dem. Dem är helt ljuvliga.

vill också ha ett underställ med hundar på!!!

För det värsta är ju att frysa i skidbacken. Det vet man ju själv hur det är. Fy! Men nu tror jag faktiskt att de kommer att klara sig.

Jag ville bara tipsa er om dem också då det är riktigt kallt ute nu:)

Här i Stockholm var det -15 grader i morse…..Fy!!

Man märker på Leia att hon också tycker att det är kallt. Hon får snö mellan trampdynorna som antagligen skaver för hon börjar halta lite. Stackaren. Men så länge hon springer runt så håller hon sig någorlunda varm. Man märker annars, förutom när hon får ont, att hon gillar snön. Hon vet nog inte att hon är en afrikansk ras för hon älskar snö men hatar när det är för varmt: )

 

  1. robert skriver:

    När min storasyster hade en av samma ras så han hade täcke på sig när han var ute så härs års så han inte behövde frysa.

  2. Lis skriver:

    Vackra Leia. Det låter som hon skulle behöva hundskor. Annars jätteviktigt att smörja tassarna eftersom snö och isklumpar gör riktigt ont och med oskyddade tassar uppstår det lätt smärtsamma sprickor dessutom. Det finns speciell tassalva att köpa men går också att använda t ex. kokosolja. Huvudsaken de hålls väl insmorda, så blir den kalla snön mindre plågsam och desto mer härlig lek.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..