Jag känner mig tråkig….

Niklas är i Göteborg på jobb. Han åkte igår och kommer hem sent i morgonkväll dvs jag är själv med killarna i 3 dagar.

Jag har inga problem att vara själv med killarna, alltså inte svårt att få ihop det, även om båda fick följa med mig när jag sände radio igår… de skötte sig jättebra men det är kanske inte mallen att dra in två småbarn i en radiostudio när man sänder live men what to do?!

Här. kan du lyssna på gårdagens radio-spaning!

Nej utan det jag har ”problem” med är att jag känner mig tråkig!

De här timmarna från man kommer hem till att de ska sova kan ibland kännas väldigt lååååånga tycker jag.

Först ska man se till att ingen somnar när man lagar mat… lättare sagt än gjort. Då blir det att de får sitta framför teven vilket väl är ok men känns ändå inte helt hundra men vad ska man göra? De måste ju få mat!

är det bara jag som äääälskar att äta barnens kalla rester??? Ja Leia skulle inte heller tacka nej:)

Sen ska man städa undan efter maten och då vill de oftast leka. Med mig….. ok, disken får vänta. Sen är det den här timmen innan de ska sova. Jag vill vara rolig och hitta på ngt kreativt. Ibland kör vi parkour i sängen eller bygger koja men oftast är jag helt slut efter en hel arbetsdag att jag mest sitter och tittar på och är tråkig!

Sen när barnen somnat, om jag inte somnat med dem…, så känner jag mig oftast ganska ensam då jag sitter själv och tittar på ngn serie eller avslutar ngt jobb på datorn så det blir oftast väldigt tidiga kvällar för mig när jag är själv. Vilket iof kan vara nice.

Är det ngn mer som känner igen sig???

Vad gör ni för att vara en ”rolig” morsa på kvällarna?

Eller behöver man vara en rolig morsa? Barnen är ju också trötta!

Idag tog jag den ”enkla” vägen.
Efter vi var klara på radion så åkte vi till Nacka Forum, ett stort köpcentrum där vi bor. Där gick vi på restaurang och killarna satt still och uppförde sig för en gång skull: ) Sen gick vi till ett lekrum som finns där. De lekte oavbrutet i 1.5 timme.
Sen somnade Max i bilen hem, perfekt, och jag kunde vika lite tvätt medan Theo fick titta lite på teve innan det var dags att lägga honom.
En riktigt trevlig eftermiddag och kväll men mina boys!


Sen är det klart att man inte kan göra så varje kväll men det är skönt med ett avbrott från ekorrhjulet det känns som man ibland lever i.

Håller ni med mig?

 1. Äh, kidsen behöver ha ”tråkigt” för att lära sig leka själva och framförallt för att använda fantasin. Mina föräldrar lekte nästan aldrig med mig eller mina syskon efter jobbet då dom hade fullt upp med matlagning, plock, tvätt, etc. Vi underhöll oss själva med läsning, tv, pyssel, träning, osv. Tror bara vi haft nytta av det och kör samma med våra kids.
  På helgerna går vi däremot all in med lek och stoj med barnen.
  Perfekt upplägg!!

 2. Känner likadant. Men intalar mig – Förskolekids härjar ju och leker hela dagarna på förskolan och är bland jämnåriga kompisar. Vi päron ska vara tryggheten de kommer hem till. Så länge man samtalar, hjälper till att komma igång med lek/pyssel om fantasin tryter, nattar med bok eller på annat sätt följer sina tryggrutiner, är det enough. Läste någonstans att vi päron är päron, vi behöver inte vara lekkamrater. Klamrar mig fast vid det! Klart vi leker då och då, men inte nonstop!

 3. Hej Carin!
  Igenkänningsfaktor 100! 😅😂
  Vi har också tråkiga vardagar (när sambon jobbar kväll varannan vecka ) men vissa dagar kommer gudmor , kompis eller mormor hit och leker och det tycker min 2 åring är superkul. Märker också att ibland är han tröttare än andra dagar, då får det blir lite mer TV än jag egentligen tycker är ok..
  By the way, älskar också kalla matrester! 😅

 4. Tycker inte du behöver känna att du behöver va rolig morsa hela tiden.. Våra barn är rätt trötta efter förskolan o jag förstår dem så de får släppa lite framför Tv:n när man lagar mat.. sen leker de när vi plockar undan. Tycker de är viktigt att de ser o förstår att man måste göra vissa tråkiga saker oxå. Jag ser alltid till o få en liten pratstund i lugn o ro med var o en av dem o så kryper vi upp o kollar på ngt barnprogram innan de ska sova o då försöker vi alltid sitta med så de känner att vi är där o har tid för dem o de blir en lugn o skön avslutning innan de är läggdags…

 5. Vi bjuder ofta hem vår 5-årings bästa kompis efter förskolan. Då håller de sig sysselsatta o oftast hakar 3-åringen på. Sen äter hon hos oss o de badar ofta ihop. Sen följer vi henne hem ett par hus bort o sen läggdags. Skönt att inte vara lekledaren liksom. Jag är också hemma ensam med barnen ett par dagar nu. Idag gjorde vi upplägget ovan o imorgon blir det fredagsmys o då äter vi framför tvn o en barnfilm som jag bestämt (så det blir lite kul för mig med). Förra fredagen blev det Smallfoot. Barnen sitter på filt o äter, vi äter nåt plockigt utan bestick.

 6. Man behöver inte vara en rolig morsa jämt. Med två små barn så är det inte konstigt att man inte är trött på kvällarna och jag antar att dom vanligtvis går på förskola och det är ofta tillräckligt i den åldern . Så känn inget dåligt samvete 😉

 7. Känner igen mig såå mkt! Har precis börjat jobba igen efter 1,5år föräldraledighet. Både barnen o jag är helt slut när vi kommer hem kl16 men de brukar leka en stund, sonen på 4år kollar lite på Ipaden ibland medan jag lagar mat. Dotter på 1,5 vill gärna äta redan kl17 så blir nästan matlagningsdags direkt när vi kommit hem. Efter maten brukar de leka medan jag diskar och så försöker jag hinna leka med dem en liten stund innan läggning då det blir sagostund. Är sambon hemma så brukar en leka el bada med den medans den andra lagar mat. Men man känner sig ju inte som den roligaste mamman i världen dessa dagar men tror de tycker det är ganska skönt att ta det lugnt efter en dag på dagis. På torsdagar är jag ledig så brukar försöka kompensera de lugna em då med någon rolig aktivitet😃

 8. Jag tänker inte alls att jag hela tiden ska aktivera min son, tvärtom tänker jag att det är viktigt att han lär sig att aktivera sig själv. När vi kommer hem efter dagis får han antingen titta på plattan, hjälpa till med maten eller leka själv. Efter maten får han leka själv medan vi plockar undan, sedan hittar vi på nåt eller leker tillsammans hemma innan vi myser i soffan och sedan är det läggdags. Jag vet inte om det beror på att vi alltid har gjort så eller om vår son bara är så, men vi får ofta höra både från dagis och från andra att han är otroligt bra på att aktivera sig själv.

 9. Känner igen det där så tydligt! Ibland gör vi inte ett dugg ibland kör vi på massor.
  9åringen läser sin läsläxa i köket när 7 och 3åringen målar med vattenfärg medans jag lagar någon snabb mat ifrån frysen (gör alltid storkok för att slippa ”va ska vi äta”). Sedan käkar vi och lämnar köket som det är i K A O S. Lek och tv o sen när det natti.

  Då kommer dagens avkoppling att röja köket och sen gör jag kväll. Passar alltid på att ta tidig kväll när jag är ensam hemma med barnen.

 10. Låt barnen hjälpa till att laga mat, då somnar de inte och ni får rolig tid tillsammans. Vi har ett hemmagym så vi brukar gå ut där och leka/träna med vår dotter. Allt kan bli en lek! Vem kan tömma tvättkorgen snabbast/fylla maskinen/sortera kläder etc. Annars är det mest pyssel, lek eller bakning på schemat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..